Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-kolbászos penne

Sajtos-kolbászos penne
Sajtos-kolbászos penne
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnepek után elteltek a hússal, így tésztát kívánt a fiam. A férjem a húst is hússal enné, így az Ő kedvéért kolbász is került bele. Kicsit pikáns lett tőle, de kimondottan finom, egyszerű étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát bő, sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kockára vágott kolbászt. Átsütjük, majd a kockára vágott paradicsomot, paprikát hozzáadjuk, fűszerezzük ízlés szerint.
  3. Felöntjük kevés vízzel, és kb. 10 percig főzzük. Majd hozzáadjuk a sajtot, a főzőtejszínt vagy tejet, és sűrűre főzzük.
  4. Legvégén a vágott petrezselymet apróra vágva hozzákeverjük, egyet forralunk rajta, és levesszük.
  5. A leszűrt tésztával összekeverjük. Reszelt sajttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 427
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes kolbászos penne, sajtos kolbászos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1035
penne 40 dkg
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 3 közepes db
sárga kaliforniai paprika 2 db
csípős kolbász 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gyömbér 1 teáskanál
rozmaring 1 teáskanál
garam masala 1 teáskanál
kakukkfű 0.5 kk
tömlős krémsajt 30 dkg
főzőtejszín 250 ml
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 1 dl
parmezán sajt 10 dkg