Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémes tészta mogyoróvajkrémmel

Sajtkrémes tészta mogyoróvajkrémmel
Sajtkrémes tészta mogyoróvajkrémmel
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy jógaoktató könyvem, amihez volt egy 4 hetes karcsúsító étrend receptekkel, ebből származik ez az étel, ami zsírszegény hozzávalókkal, és kis adagban diétásnak számít. A recept eredetileg kesudióvajkrémet írt, de mivel ezt nem tudtam beszerezni, mogyoróvajkrémet használtam, és ezzel is nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a gombát pedig felszeleteljük, majd mindent külön-külön puhára főzünk vagy párolunk.
  2. A mártáshoz tűzhelyen összekeverjük a tejet, a sajtkrémet és a mogyoróvajkrémet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és 1-1 csipetnyi kakukkfüvet és bazsalikomot is keverünk hozzá.
  3. Alacsony tűzön felforraljuk, és eközben a forrásban lévő sós vízbe belerakjuk a tésztát.
  4. A gombát belerakjuk a mártásba, és 1-2 percig főzzük. Ezután a karfiolt, a répát és a kész tésztát is belerakjuk, és óvatosan elkeverjük, hogy ne törjenek össze a zöldségek és a tészta.
  5. Lehet is tálalni az ételt, aprított petrezselyemmel díszíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 657
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

sharkynori

Mióta szakács: 2011.11.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mogyoróvajas tészta, gombás sajtkrémes penne, fűszeres sajtkrémes penne

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sharkynori
sharkynori / sharkynori Wed, 2012-02-08 09:23

Mogyoróvaj... az amerikai peanut butter, ami mogyoróból van és nem kakaóból :) Bocsi ha nem volt egyértelmű.

volfi
volfi / volfi Wed, 2012-02-08 13:24

Hát nem tudom, nálunk mi a hivatalos neve, de úgy tudtam, hogy a mogyoróvaj földimogyoróból készül, és sós, a mogyorókrém kakaós, és édes (vagyis az a Nutella). Szóval nálam ezt jelenti, és erre vonatkozott a kérdés :) Nutellából kicsit meredek lenne ez a recept, de a mogyoróvaj irtó finom tud lenni... X)
(Sajnos errefelé nehéz hozzájutni :( )

622
penne 250 g
karfiol 450 g
csiperkegomba 350 g
sárgarépa 4 db
mogyoróvaj 4 ek
krémsajt 300 g
tej 350 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint