Nosalty Logó

Fusilli sajtszószban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fakanál és Tűsarok
Fusilli sajtszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1325 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2647 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 289 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2564.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1325 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5128.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1563 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    898 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 2647 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 289 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot egy aprítóban vágjuk fel. A kétfélét össze lehet keverni. Közben főzzük meg a tésztát, de egy kicsit főzzük keményebbre, mert még a szószban is fog pár percet főni.
  2. Vágjuk apróra a fokhagymát. Egy kis vajban barnítsuk meg. Elég nagy edényt válasszunk ahhoz, hogy a végén a tésztát is bele tudjuk rakni. Egy hőálló habverővel kevergessük. Lehet valamilyen húst is belerakni a tésztába, akár előre megfőzött és felkarikázott virslit. A húst a fokhagymával együtt pirítsuk meg, és aztán vegyük ki.
  3. Két evőkanál tejfölt rakjunk az edénybe, és melegítsük fel, miközben elkeverjük a fokhagymával. Lassan adjuk hozzá a sajtot. A füstölt valószínűleg nem fog teljesen elolvadni, de a puha igen. Csak annyi sajtot adjunk hozzá, amitől egy sűrű krémet kapunk. Aztán adjunk hozzá tejfölt, és még több sajtot. Ezt addig ismételjük, amíg elfogy a sajt, és sose álljunk le a keveréssel. Mindig csak meleg tejfölhöz adjunk sajtot. A cél egy sűrű krém, amiben nem csapódik ki a sajt.
  4. Amikor megvan a krém, adjuk hozzá a paprikát és a borsot. Mindkettőből csak egy csipetnyit. Ezeket keverjük el, és lassan adjuk hozzá a bort. Ha húst akarunk hozzáadni, azt most tegyük meg. Melegítsük fel a szószt, de ne forraljuk.
  5. Adjuk hozzá a főtt tésztát és a petrezselymet, majd keverjük el. Fedjük le, és pár percig főzzük.
  6. Tálaláskor még hozzáadhatunk tejfölt és friss petrezselymet, ha akarunk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6896
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fakanál és Tűsarok 7 recept

Átlagos tésztaételként indult, de végül ez lett belőle. A lényeg az, hogy a sajtszósz krémes legyen, és minél kevesebb egész sajtdarab maradjon benne.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek