r
Nosalty Logó

Sajtos-karfiolos brokkoli rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
VnéEdit
Sajtos-karfiolos brokkoli rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

A tetejére:

A tál kenéséhez:

A szóráshoz:

Összesen 407 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

A tetejére:

A tál kenéséhez:

A szóráshoz:

Összesen 2435 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

A tetejére:

A tál kenéséhez:

A szóráshoz:

Összesen 100 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 407 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3041.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    454 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    1570 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5161 micro
Összesen 2435 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

A tetejére:

A tál kenéséhez:

A szóráshoz:

Elkészítés

Hozzávalók:

  1. A karfiol és a brokkolirózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd kihűtjük.
  2. A pörköltet elkészítjük. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát átfuttatjuk, rádobjuk a darált húst, a többi hozzávalót, és készre főzzük.
  3. A tejszínes sajtot a tejföllel simára kikeverjük, a zöldfűszereket és a zúzott fokhagymát belekeverjük.
  4. Egy közepes tepsit (20×30 cm) vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával megszórunk.
  5. A zöldségek felét (brokkolit, karfiolt) a tepsi aljára tesszük, majd erre jön a pörkölt hús, amit meglocsolunk a tejszínes-tejfölös öntet felével, majd a maradék zöldségek következnek, és végül a megmaradt öntet.
  6. A tetejét reszelt sajttal meghintjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2063
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos-karfiolos brokkoli rakottas
VnéEdit 295 recept

Gyorsan elkészíthető rakott egytálétel. Ezt az ételt is a Medve sajtos könyvből sütöttem. Nagyon finom!

Hozzávalók

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

A tetejére:

A tál kenéséhez:

A szóráshoz:

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.