Rakott zöldbab ahogy Katharosz készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
200g zöldbab55 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
25g gyors rizs90 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
53 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
135g paradicsom24 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
841
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
800g zöldbab218 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g gyors rizs358 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
540g paradicsom97 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
3357
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
18.2g darált sertéshús33 kcal
-
29.2g zöldbab8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.6g gyors rizs13 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
16.4g tejföl32 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa1 kcal
-
19.7g paradicsom4 kcal
-
3.6g sajt13 kcal
Összesen
122
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 43.8 g
Zsír
-
Összesen 54.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1526.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 629 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 507.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 405 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 258 micro
-
β-karotin 1314 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3474 micro
-
Lut-zea 1420 micro
Összesen
841
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 175.1 g
Zsír
-
Összesen 216.8 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1094 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6107.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 1586 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 2518 mg
-
Nátrium 1325 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 2029.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1622 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 358 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 662 micro
-
Kolin: 888 mg
-
Retinol - A vitamin: 1131 micro
-
α-karotin 1031 micro
-
β-karotin 5257 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 13894 micro
-
Lut-zea 5679 micro
Összesen
3357
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 506 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg darált sertéshús
-
80 dkg zöldbab
-
2 db babérlevél
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 kk fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
2 db tojás
-
450 ml tejföl
-
1 ek vaj
-
1 ek zsemlemorzsa
-
3 nagy db paradicsom
-
10 dkg sajt
Elkészítés
- A megtisztított babot 2-3 centis darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben a babérlevéllel együtt megfőzzük, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk.
- A rizst az előírásnak megfelelően megfőzzük.
- Egy tűzálló kerek formát kivajazunk, és morzsával megszórjuk.
- A finomra vágott hagymát és a reszelt fokhagymát egy csipet sóval az olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük (só, bors, majoránna), és kevergetve kb 10 perc alatt megpirítjuk.
- A tűzről levéve belekeverünk 1 kk pirospaprikát, majd hűlni hagyjuk.
- Ha kicsit kihűlt, belekeverjük a rizst, 1,5 dl tejfölt, a 2 tojást, a másik kk pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk szükség szerint.
- Rétegezzük a következőképpen: a formánk aljába 1/3 rész babot teszünk, erre a fele húsos masszát kenjük, majd a másik 1/3 bab következik, erre ismét húsos massza, végül a maradék bab következik, a tetejére kenjük a maradék tejfölt.
- 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 perc múlva a sütőből kivéve a tetejét kirakjuk a hámozott, és felkarikázott paradicsomokkal, majd ismét visszatesszük a sütőbe.
- Kb. 10 perc múlva kivesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, amit már csak ráolvasztunk a sütőben.
- A sütőből kivéve pár percig pihenni hagyjuk, ezután ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7210
- Feltöltés dátuma: 2013. július 18.
Ajánló
Tipp: a húsos masszába finomra vágott petrezselyem is kerülhet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, ízletes, könnyű, egytálétel!