Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zöldbab ahogy Katharosz készíti

Rakott zöldbab ahogy Katharosz készíti
Rakott zöldbab ahogy Katharosz készíti
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, ízletes, könnyű, egytálétel!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: a húsos masszába finomra vágott petrezselyem is kerülhet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított babot 2-3 centis darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben a babérlevéllel együtt megfőzzük, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk.
  2. A rizst az előírásnak megfelelően megfőzzük.
  3. Egy tűzálló kerek formát kivajazunk, és morzsával megszórjuk.
  4. A finomra vágott hagymát és a reszelt fokhagymát egy csipet sóval az olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük (só, bors, majoránna), és kevergetve kb 10 perc alatt megpirítjuk.
  5. A tűzről levéve belekeverünk 1 kk pirospaprikát, majd hűlni hagyjuk.
  6. Ha kicsit kihűlt, belekeverjük a rizst, 1,5 dl tejfölt, a 2 tojást, a másik kk pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk szükség szerint.
  7. Rétegezzük a következőképpen: a formánk aljába 1/3 rész babot teszünk, erre a fele húsos masszát kenjük, majd a másik 1/3 bab következik, erre ismét húsos massza, végül a maradék bab következik, a tetejére kenjük a maradék tejfölt.
  8. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 perc múlva a sütőből kivéve a tetejét kirakjuk a hámozott, és felkarikázott paradicsomokkal, majd ismét visszatesszük a sütőbe.
  9. Kb. 10 perc múlva kivesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, amit már csak ráolvasztunk a sütőben.
  10. A sütőből kivéve pár percig pihenni hagyjuk, ezután ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1390 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 880
elküldve: 3
receptkönyvben: 156
elkészítve: 14/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hússal rakott zöldbab, tejfölös zöldbab rizzsel és hússal rétegezve, rakott zöldbab sajttal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

turopoli
turopoli Sun, 2014-01-05 19:48

Elkészült, isteni lett. Nálam az utolsó tejföl réteg még kapott 2dl tejszínt is.

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2013-12-14 16:09

A babot odatettem főni, máris pucolom a hagymákat. De jót fogunk mi ebből evetkézni! :-)

836
darált sertéshús 50 dkg
zöldbab 80 dkg
babérlevél 2 db
gyors rizs 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 2 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
tojás 2 db
tejföl 450 ml
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
paradicsom 3 nagy db
sajt 10 dkg