r
Nosalty Logó

Rakott tök Mayathia konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott tök Mayathia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 601 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2399 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 601 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3314.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1762 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1340.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    715 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2075 micro
Összesen 2399 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst a hagymákkal kevés olajon megpirítjuk, kevés kaporral, sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Amikor levet enged, akkor a pirospaprika, és kevés erős pista mehet bele.
  2. A rizst előfőzzük, és a raguval összekeverjük. Ha kell, után fűszerezünk.
  3. A tököt legyaluljuk, sózzuk.
  4. A tepsi aljára mehet a rizses ragu fele, majd rá a tök, a ragu másik fele.
  5. A tejfölt paprikával, sok kaporral és sóval kikeverjük, ráöntjük a tetejére.
  6. Kb. 20 perc alatt összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 21364
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyár: friss kapor, zsenge tök. Több nem is kell egy jó kis fogáshoz.

Hozzászólások

baloghka55@gmail.com

Kedves Mayathia! Elkészítettem a tököt és nagyön finom volt! Biztossan felveszem a repertoáromba.Köszi.

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy ízlett. Nézel?dj bátran a blogomon is. Minden jót! :)

Törölt felhasználó

Kedves Viktória! Köszönöm a receptet, igazán finom lett!! Üdvözlettel: Csaba

Törölt felhasználó

Az egyszer?ség kedvéért én mirelit gyalult tökb?l készítettem, barna rizzsel. A tetejére tejföl helyett besamelt öntöttem és reszelt sajttal fejeztem be. Nagyon finom, a családom kedvence lett. Még annyit módosítottam,hogy nem a rizst, hanem a félig kiengedett tököt tettem a félig kész,f?szerezett darált húshoz és együtt pároltam tovább.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek