r
Nosalty Logó

Rakott tök Mayathia konyhájából

NS
Rakott tök Mayathia konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

601
Kalória
32.6g
Fehérje
52.4g
Szénhidrát
28.6g
Zsír
335.1g
Víz
123g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2399 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    335.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 601 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3314.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1762 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    209.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1340.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    715 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2075 micro
Összesen 2399 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

  1. A húst a hagymákkal kevés olajon megpirítjuk, kevés kaporral, sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Amikor levet enged, akkor a pirospaprika, és kevés erős pista mehet bele.
  2. A rizst előfőzzük, és a raguval összekeverjük. Ha kell, után fűszerezünk.
  3. A tököt legyaluljuk, sózzuk.
  4. A tepsi aljára mehet a rizses ragu fele, majd rá a tök, a ragu másik fele.
  5. A tejfölt paprikával, sok kaporral és sóval kikeverjük, ráöntjük a tetejére.
  6. Kb. 20 perc alatt összesütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nyár: friss kapor, zsenge tök. Több nem is kell egy jó kis fogáshoz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek