Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karalábé Gonoszkától

Rakott karalábé Gonoszkától
Rakott karalábé Gonoszkától
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt a múlt héten készítettem. Természetesen medvehagymával. Szezonon kívül vöröshagymát szoktam beletenni. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 120 kalória van.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét meghámozzuk, a szép leveleit leszedjük, az erősebb ereket kivágjuk. A karalábét félkörökre vágjuk. Enyhén sós vízben 4-5 percig előfőzzük, az utolsó 1-2 percben adjuk hozzá a felcsíkozott leveleket. A rizst megmossuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. A sertéscombot és a füstölt sonkát ledaráljuk. 1,5 dkg zsiradékra tesszük a húst, és kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, majd a pirospaprikát is hozzátesszük. Felöntjük egy kevés vízzel, és kb. 15 perc alatt megfőzzük.
  2. Ha megfőtt a hús, és leve is kevés maradt, akkor hozzákeverünk 15 dkg tejfölt és a megfőzött rizst. A medvehagymát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, és ezt is a húshoz keverjük.
  3. Egy tűzálló tálat kikenünk 1,5 dkg zsiradékkal és megszórjuk zsemlemorzsával. A sajtot lereszeljük, és a maradék tejföllel összekeverjük.
  4. A tűzálló tál aljára terítjük, a karalábé felét. Erre simítjuk a húsos rizst, majd befedjük a karalábé szeletek és levelek másik felével. Rákenjük a sajtos tejfölt.
  5. 200 fokos sütőben pirosra sütjük kb: 30 perc alatt.
  6. Melegen tálaljuk kockára vágva.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 991
elküldve: 2
receptkönyvben: 12
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karalábérakottas, medvehagymás rakott karalábé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

699
karalábé 3 közepes db
darált sertéshús 40 dkg
rizs 20 dkg
víz 4 dl
sonka 25 dkg
medvehagyma 1 csokor
tejföl 40 dkg
trappista sajt 10 dkg
kókuszzsír 3 dkg
zsemlemorzsa 2 dkg
fűszerpaprika 1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint