r
Nosalty Logó

Sajtos-hagymás karfiolkrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ammerländer
Sajtos-hagymás karfiolkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

karfiolkrémleves

sajtos pirítós

Összesen 551 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

karfiolkrémleves

sajtos pirítós

Összesen 3301 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

karfiolkrémleves

sajtos pirítós

Összesen 106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 551 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    235.1 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10111.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    2576 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    5055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1950 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    802 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    753 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1761 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3882 micro
Összesen 3301 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 106 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

karfiolkrémleves

sajtos pirítós

Elkészítés

karfiolkrémleves

  1. A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, majd 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük.
  2. Közben egy lábasban vajat olvasztunk, majd megpároljuk-pirítjuk rajta az aprított salottát és a karikázott újhagymát (a zöldjét tegyük félre a tálaláshoz). Sózzuk-borsozzuk, majd öntsük rá a fehérbort és főzzük el a levét.
  3. Közben nagyjából a karfiol is megsült, így a zöldségrózsákat tegyük át a hagymás alapra. Öntsük fel az egészet alaplével, majd egy 10 perc alatt főzzük össze.
  4. Végül adjuk hozzá a tejszínt, majd turmixoljuk le krémesre. Tálalás előtt keverjük bele a reszelt sajtot, majd merjük a levest csészékbe.
  5. A kitálalt levest szórjuk meg az újhagymazölddel és kínáljuk a sajtos pirítóssal.

sajtos pirítós

  1. A bagettszeleteket kenjük meg vajjal, majd sózzuk-borsozzuk és reszeljünk rá frissen szerecsendiót is.
  2. A sajtszeleteket vágjuk félbe, majd tegyünk egyet-egyet a bagettszeletekre.
  3. A sajtos bagettszeleteket tegyünk 180 fokos sütőbe, ahol 10-15 perc alatt aranybarnára pirulak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 509
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 10.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi levesek

Receptjellemzők

Sajtos-hagymás karfiolkrémleves
Ammerländer 19 recept

Egy gyorsan és könnyen elkészíthető, lélekmelengető téli levest hoztunk, ami a karfioltól tartalmas, a tejszíntől és a sajttól pedig krémes és ízes lesz. Természetesen a krémleves mellé pirítós is dukál, mégpedig sajtos!

Hozzávalók

karfiolkrémleves

sajtos pirítós

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!