Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas utánzat csirkemellből kuszkuszgolyóval

Vadas utánzat csirkemellből kuszkuszgolyóval
Vadas utánzat csirkemellből kuszkuszgolyóval
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos cukrosat nem ehetek, így azt kihagytam, így az igazi karamellizált vadas íz nincs meg, de nagyon hasonló :-) A csirkemellet azért választottam, mert vacsira készült a vadas, és sokkal gyorsabban elkészült így, mint marhapörkölttel, na meg egészségesebb is. Megint csak az egészséges étkezés miatt választottam a kuszkuszt, és kitaláltam, hogy hogyan lehetne gombóc :-) Már csak a kuszkuszgombóc miatt megérte, mert nagyon finom lett :-)

hozzávalók / 4 adag

Vadas szósz

Sült csirkemell

Kuszkuszgolyó

Szólj hozzá!

elkészítés

Vadas szósz

  1. A zöldségeket megpucoljuk, kockákra vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, a zöldségeket puhára főzzük sóval, babérlevéllel és fekete borssal ízesítjük.
  2. Miután puhára főttek a zöldségek, leöntjük a vizet egy tálba (mert még kell), kivesszük a fekete borsokat és babérleveleket, majd turmixoljuk a mustárral (esetleg kis citrommal).
  3. Miután készen leszünk, a vizet visszaöntjük. Visszatesszük a lábost a főzőlapra, és a kókusztejszínt beleöntjük. Ha túl sűrű a szósz, vízzel hígítható, ha híg, akkor útifű maghéjjal sűríthető vagy zabliszttel vagy nyílgyökérliszttel :-) Egy rottyintás után kész is!

Sült csirkemell

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és jól bedörzsöljük sós paprikakrémmel. Megszórjuk bio sótlan zöldségkeverékkel, és teflon serpenyőben először kérget sütünk a csirkemellnek, majd puhára pároljuk.

Kuszkuszgolyó

  1. A forrásban lévő vizet a kimért kuszkuszra öntjük, ízesítjük, és letakarva egy picit állni hagyjuk, amíg megszívja magát.
  2. A tofut a kuszkuszhoz reszeljük, és beleszórjuk az aprított petrezselymet, végül hozzáadjuk a kókusztejszínt, amibe a jobb állag elérése érdekében érdemes nyílgyökérlisztet (fél kávéskanál) vagy útifű maghéjat keverni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 415
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Vadas utánzat csirkemellből kuszkuszgolyóval, hamis vadas kuszkusszal, hamis vadas csirkemellel és kuszkuszgolyóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

517
sárgarépa 500 g
fehérrépa 100 g
pasztinák 100 g
zeller 80 g
0 ízlés szerint
víz 5 dl
babérlevél 4 db
fekete bors 10 szem
mustár 45 g
növényi tejszín 100 ml
csirkemell filé 500 g
paprikakrém 8 teáskanál
olívaolaj 1 ek
szárított natúr zöldségkeverék 20 g
víz 2 dl
víz 170 ml
kuszkusz 100 g
0 ízlés szerint
szárított natúr zöldségkeverék 5 g
tofu 100 g
növényi tejszín 100 ml
petrezselyem 0.5 csokor
útifű maghéj 1 ek