Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros kakas

Mustáros kakas
Mustáros kakas
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megszokott kakaspörkölt helyett itt egy vadas-mustáros recept. Természetesen csirkéből is elkészíthető vagy akármilyen más húsból. Köretnek galuska vagy akármilyen tészta ajánlott.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Tipp: A habarás előtt tehetünk bele 1 doboz gombát. Savanyú uborkával, céklával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kakast darabokban tegyük fel vízbe főni. Az alaplébe tegyünk sót, borsot, babérlevelet, borókabogyót, egy fej hagymát egészben és 3 gerezd fokhagymát.
  2. A húst kb. 45-60 percig hagyjuk főni.(Addig a köretet elkészíthetjük. Én fokhagymás-petrezselymes nokedlivel tálaltam.)
  3. A tejfölt keverjük csomómentesre a mustárral, kis sóval, borssal és a liszttel.
  4. Ha a hús megfőtt, szedjük ki. Hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá az átszűrt alapléhez a mustáros tejfölt. Mikor megkaptuk a kellően sűrű állagot, visszatehetjük a húst, pár percet hagyjuk forrni még.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 378
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyunyi27

Mióta szakács: 2018.01.03.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakas vadasan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

662
kakas 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
babérlevél 2 db
fokhagyma 3 gerezd
borókabogyó 4 db
tejföl 200 g
mustár 3 ek
finomliszt 2 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 6 dl