Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye paradicsommártásban

Szűzpecsenye paradicsommártásban
Szűzpecsenye paradicsommártásban
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húst és a paradicsommártást előre elkészíthetjük, és a spenótot is előre megfőzhetjük (1-4 lépések). Az érméket letakarva hűtőbe tesszük. Később (a spenót hozzáadása előtt) a paradicsommártást felforrósítjuk, és folytatjuk az 5 lépéssel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrőn lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 6-7 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük.
  3. A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább dinszteljük, felöntjük a paradicsommal, és a tejszínnel. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük. Kb. 10 percig főzzük.
  4. A spenótot kevés fövő, sós vízbe tesszük, 1-2 percig főzzük. Hagyjuk szűrődni.
  5. A spenótot keverjük a paradicsommártáshoz. Sóval, borssal ízesítsük.
  6. A spenótos-paradicsommártás 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött szűzpecsenyét, majd elosztjuk rá a maradék mártást.
  7. 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 328
össznézettség: 36 798
elküldve: 8
receptkönyvben: 342
elkészítve: 14/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzpecsenye spenótos paradicsommártásban, sertés szűzpecsenye spenótos-tejszínes paradicsommártásban, szűzérmék paradicsomos-tejszínes mártásban

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Thu, 2017-03-30 19:04

Kedves Glaser, eszrevettem, hogy az "Amszterdami szuzpecsenye" is a Te recepted. Ezzel a kettovel szemezek. Tudom, hogy izlesfuggo... de szerinted, melyik a finomabb :)

glaser
Glaser / glaser Fri, 2017-03-31 09:02

Kedves Koni08! Nekem most az Amszterdamira lenne etvagyam, de ez nem azt jelenti hogy ez finomabb lenne paradicsommartasosnal. Üdv: Maria

Koni08
Koni08 Fri, 2017-03-31 09:05

Igen :) En is ahhoz veszem meg most a hozzavalokat :)) de ezt is kiprobalom! Koszonom!!

andita1
andita1 Mon, 2013-07-08 14:02

Kedves Glaser!
Nagyon tetszik a recepted és mindenképpen el szeretném készíteni, de meg kell kérdeznem tőled hogy ennyi idő elég a húsnak? Vagy ez kicsit nyersen jó? (Ez lesz az első szűzpecsenyés ételem.)
Előre is köszi a válaszod! Andita

583
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
spenót 7.5 dkg
rozmaring 2 ek
sertésszűz 400 g
bacon 6 szelet
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
sűrített paradicsom 1 ek
passzírozott paradicsom 2 dl
főzőtejszín 100 g