r
Nosalty Logó

Roppanósra párolt kétféle paprika gnocchival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Roppanósra párolt kétféle paprika gnocchival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 711 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1420 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3055.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    2094 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    2572 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    4617 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 711 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6111.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    4188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    244 micro
  • β-karotin
    5144 micro
  • β-crypt
    931 micro
  • Likopin
    9234 micro
  • Lut-zea
    2312 micro
Összesen 1420 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    688 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldséget jól megmossuk, és felszeleteljük. A pórét karikákra, a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A paprikát előbb hosszában daraboka, majd ezeket keresztben vékony csíkokra, a paradicsomot ízlés szerint szeleteljük.
  2. Teflon serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és a paradicsom kivételével a többi zöldséget ebben állandó kevergetés közben roppanósra pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, pici vizet és a paradicsompürét. Megszórjuk ételizésítővel és a fűszerekkel. Ízlés szerint sózzuk, jól megborsozzuk, 4-5 percig forraljuk.
  3. A gnocchit a csomagoláson látható utasítás szerint megfőzzük (pár perc), leszűrjük, röviden leöblítjük hideg vízzel, és hozzákeverjük a paprikához. Jól összeforraljuk, parmezánnal bőven megszórva, előmelegített tányérban tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 665
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 18.

Ajánló

Spanyol paprikából csináltam, ha kapható, ajánlom, mert zamatosabb mint a kaliforniai. Zöld, piros és fehér, hegyes formájúak, egy csomagban. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Roppanósra párolt kétféle paprika gnocchival
Marti48 317 recept

Ellenállhatatlanul friss és ropogós paprikák adták az ötletet. Gyorsan elkészült. "Melegen ajánlom": - jó sok frissen reszelt parmezánnal meghintve - nagyon finom lett!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.