Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gnocchi édeskrumplival és spenótos-tejszínes szósszal

Gnocchi édeskrumplival és spenótos-tejszínes szósszal
Gnocchi édeskrumplival és spenótos-tejszínes szósszal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gnocchi önmagában is finom, de édeskrumplival készítve talán még jobb, próbáljátok ki mindenképp! :)

hozzávalók / 4 adag

Gnocchi

Spenótos szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Gnocci

  1. A gnoccihoz megfőzzük az édeskrumplit, majd miután kihűlt, összetörjük, és összekeverjük tojással, sóval és liszttel. A tészta állaga már nem ragacsos, de puha és jól formázható lesz.
  2. Kb. 1 centi átmérőjű kígyókat sodrunk belőle, és ujjnyi darabokra vágjuk.
  3. Nekem már nem volt kedvem, de úgy az igazi, ha villával barázdákat alakítunk ki rajta.
  4. Forró, sós 3 l vízben kifőzzük, közben elkészítjük a szószt.

Spenótos szósz

  1. Egy kis olívaolajon lilahagymát és spenótot párolunk, sóval, parmezánnal és borssal fűszerezzük, majd tejszínnel sűrűsítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gnocchi, édesburgonyás gnocchi, spenótos-tejszínes szószos gnocchi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

674
édesburgonya 2 db
tojás 2 db
0 ízlés szerint
finomliszt 40 dkg
olívaolaj 3 ek
lila hagyma 1 közepes db
spenót 20 dkg
parmezán sajt 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 4 dl