r
Nosalty Logó

Sárgarépás gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Sárgarépás gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    104 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    3098 micro
  • β-karotin
    7439 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 576 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4462.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    1457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    416 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1020 micro
  • α-karotin
    12393 micro
  • β-karotin
    29754 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1395 micro
Összesen 2306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1379 micro
  • β-karotin
    3310 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított, felezett, karikázott sárgarépát egy nagyobb edényben engedjük fel vízzel. Közepes hőmérsékleten főzzük nagyon puhára, ez kb 12-15 percet vesz igénybe, majd leszűrjük.
  2. A főtt répát szűrőkanál segítségével szedjük át egy nagy keverőtálba (hagyjuk meg a főzővizet, mert egy kis további víz hozzáadásával ezt fogjuk a tészta kifőzéséhez is használni), és villával törjük össze, míg teljesen pürészerű nem lesz (segíthetünk neki botmixerrel is).
  3. Ha már nem olyan meleg, hozzáadhatjuk a tojássárgákat, egy kevés sót és a reszelt parmezánt.
  4. Rövid keverés után, adagolva jöhet a liszt, ezt is hozzáforgatjuk, csak hogy felvegye a tojásos-répás alap. Előfordulhat, hogy a megadott mennyiségnél többet vagy éppen kevesebbet kíván a répás püréalap.
  5. Borítsuk a könnyű tésztát lisztezett felületre, és harmadoljuk el. Ezeket a darabokat egyenként nyújtsuk, sodorjuk 2-3 cm vékony henger alakba. A rudacskákat pedig vágjuk 1,5 cm-es darabokba. Főzésig a lisztes felületen várakozzanak, hogy ne ragadjanak össze.
  6. A főzővizes edényben forraljuk fel újból a kicsit felengedett főzőlevet, enyhén sózzuk. Dobjuk bele a tésztabogyókat, főzzük őket, míg a víz felszínére úsznak, és utána még 3-4 percig. (Én két részletben főztem ki ezt a mennyiséget.)
  7. Közben egy nagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten olvasszunk vajat. Addig pároljuk, míg el nem kezd barnulni és mogyoró illatot áraszt (egyszóval készítsünk barnavajat), ez kb. 8-10 perc lesz. Adjuk hozzá az áttört fokhagymát és a zsályaleveleket, pároljuk össze 1-1,5 percig, míg eszméletlen illatot árasztanak.
  8. Öntsük a leszűrt tésztát a serpenyőbe, és forgassuk, pirítsuk át az illatos-fűszeres vajjal. Tálaláskor hajszálvékonyra vágott parmezánszeleteket és ízlés szerint frissen őrölt borsot, nagyszemű sót szórjunk a tésztára. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 440
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 16281
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 05.

Ajánló

Ennek a tésztának érezni kell a saját ízét, csak olyan fűszer áll neki jól, ami kiemeli, és nem nyomja el. Egy vastag paradicsomszószban teljesen elveszne, kivehetetlen lenne. Ezért lett a barnavaj és zsálya kombináció a megoldás. Egyiktől sem kell megijedni. A barnavaj készítése maximum 10 percet vesz igénybe. Azt a serpenyőt kell hozzá használni, amibe úgyis átszedjük a főtt, leszűrt tésztát. Zsályából pedig nem kell sokat használni, csak egy kis illatanyagot és némi földes-édeskés zamatot kölcsönzünk tőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a színes gnocchikat, legyenek akár lilák céklával, sárgásak sütőtökkel, barnás-pirosak kápia paprikával, zöldek mentával vagy spenóttal. Ízben és küllemben is megnyerőek egy finom szósszal tálalva. Most azonban találtam egy csodás receptet, amely a hagyományostól eltérő módon, burgonya hozzáadása nélkül készül. Próbáljátok ki! Az eredeti receptet itt találjátok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek