r
Nosalty Logó

Sárgarépás gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Sárgarépás gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 576 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2306 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 256 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    104 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    3098 micro
  • β-karotin
    7439 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 576 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4462.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    1457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    416 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1020 micro
  • α-karotin
    12393 micro
  • β-karotin
    29754 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1395 micro
Összesen 2306 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1379 micro
  • β-karotin
    3310 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 256 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított, felezett, karikázott sárgarépát egy nagyobb edényben engedjük fel vízzel. Közepes hőmérsékleten főzzük nagyon puhára, ez kb 12-15 percet vesz igénybe, majd leszűrjük.
  2. A főtt répát szűrőkanál segítségével szedjük át egy nagy keverőtálba (hagyjuk meg a főzővizet, mert egy kis további víz hozzáadásával ezt fogjuk a tészta kifőzéséhez is használni), és villával törjük össze, míg teljesen pürészerű nem lesz (segíthetünk neki botmixerrel is).
  3. Ha már nem olyan meleg, hozzáadhatjuk a tojássárgákat, egy kevés sót és a reszelt parmezánt.
  4. Rövid keverés után, adagolva jöhet a liszt, ezt is hozzáforgatjuk, csak hogy felvegye a tojásos-répás alap. Előfordulhat, hogy a megadott mennyiségnél többet vagy éppen kevesebbet kíván a répás püréalap.
  5. Borítsuk a könnyű tésztát lisztezett felületre, és harmadoljuk el. Ezeket a darabokat egyenként nyújtsuk, sodorjuk 2-3 cm vékony henger alakba. A rudacskákat pedig vágjuk 1,5 cm-es darabokba. Főzésig a lisztes felületen várakozzanak, hogy ne ragadjanak össze.
  6. A főzővizes edényben forraljuk fel újból a kicsit felengedett főzőlevet, enyhén sózzuk. Dobjuk bele a tésztabogyókat, főzzük őket, míg a víz felszínére úsznak, és utána még 3-4 percig. (Én két részletben főztem ki ezt a mennyiséget.)
  7. Közben egy nagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten olvasszunk vajat. Addig pároljuk, míg el nem kezd barnulni és mogyoró illatot áraszt (egyszóval készítsünk barnavajat), ez kb. 8-10 perc lesz. Adjuk hozzá az áttört fokhagymát és a zsályaleveleket, pároljuk össze 1-1,5 percig, míg eszméletlen illatot árasztanak.
  8. Öntsük a leszűrt tésztát a serpenyőbe, és forgassuk, pirítsuk át az illatos-fűszeres vajjal. Tálaláskor hajszálvékonyra vágott parmezánszeleteket és ízlés szerint frissen őrölt borsot, nagyszemű sót szórjunk a tésztára. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 353
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11706
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 05.

Ajánló

Ennek a tésztának érezni kell a saját ízét, csak olyan fűszer áll neki jól, ami kiemeli, és nem nyomja el. Egy vastag paradicsomszószban teljesen elveszne, kivehetetlen lenne. Ezért lett a barnavaj és zsálya kombináció a megoldás. Egyiktől sem kell megijedni. A barnavaj készítése maximum 10 percet vesz igénybe. Azt a serpenyőt kell hozzá használni, amibe úgyis átszedjük a főtt, leszűrt tésztát. Zsályából pedig nem kell sokat használni, csak egy kis illatanyagot és némi földes-édeskés zamatot kölcsönzünk tőle.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a színes gnocchikat, legyenek akár lilák céklával, sárgásak sütőtökkel, barnás-pirosak kápia paprikával, zöldek mentával vagy spenóttal. Ízben és küllemben is megnyerőek egy finom szósszal tálalva. Most azonban találtam egy csodás receptet, amely a hagyományostól eltérő módon, burgonya hozzáadása nélkül készül. Próbáljátok ki! Az eredeti receptet itt találjátok.

Hozzászólások (2)

vmzsuzsa

Nagyon tetszik. Ugy gondolom, ez köretnek is jó, valamilyen szaftos húshoz. Szerinted is? Nálunk a hús a f? étel, egyérszt mert szeretjük, másrészt mert spórolni kell a szénhidráttal. Zsuzsa.

Gréti

Szia! Hogyne, egy jó paradicsomos, darált húsos szósszal is nagyszer?, vagy ha csak a zsályás-fokhagymás vajban csirkemellet pirítasz az is tökéletes! Üdv, Gréti

Kitsune

Remek tészta, köszönöm a receptet! :)

Gréti

Sokkal könnyebb, mint a burgonyás tészta és legalább olyan finom is, ha nem jobb! Üdv, G

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek