Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás gnocchi zöldborsóval

Ricottás gnocchi zöldborsóval
Ricottás gnocchi zöldborsóval
70 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismételten egy Gordon Ramsay alkotta étel. (A hal után rákattantam a GR’s Hot Dinners receptkártyáimra. Mit lehet tenni? Addiktív stílus…)

hozzávalók / 2 adag

A gnocchihoz

A vinaigrettehez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott burgonyákat vízben puhára főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk és negyedekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a burgonyát és 200 ºC-os sütőben 5 percig szárítjuk. Ezt követően burgonyatörőn áttörjük.
  2. A tört burgonyát liszttel, ricottával, sóval, fehér borssal és a felvert tojással összekeverve puha tésztává gyúrjuk. A gnocchi tésztát több részletben 1,5 cm átmérőjű hengerré sodorjuk, melyekből egy kés hátujjával 1,5 cm-es gnocchikat szaggatunk.
  3. Egy nagy lábasban sós vizet forralunk és kis adagokban kifőzzük a gnocchit (kb. 5 perc alatt lesz kész egy adag). A kifőtt gnocchikat azonnal jéghideg vízbe tesszük, majd leszűrjük és konyhai papírtörlőn megszárítjuk.
  4. A vajat kis lángon melegítjük egy serpenyőben, amíg világosbarna nem lesz. Ekkor átszűrjük egy kislyukú szitán, visszaöntjük a serpenyőbe. A gnocchikat megpirítjuk a barna vajon, úgy hogy minden oldaluk szép színt kapjon.
  5. Közben a borsót is megfőzzük néhány perc alatt forró, sós vízben. Lecsöpögtetjük és sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a vinaigrettet és beleforgatjuk az apróra vágott petrezselyembe.
  6. A borsót tányérokra szedjük, ráhalmozzuk a pirított gnocchit. Azonnal fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 331
elküldve: 2
receptkönyvben: 335
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Ricottás burgonyagombóc zöldborsóval

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2015-09-14 14:36

Jajj ez annyira jó és annyira, de annyira ízlett...

Ollocska
Ollocska / Ollocska Wed, 2013-01-16 12:27

mi az a vinaigrette? es kb. hogy ejtjuk ki? (csak ha elmennek es boltban keresnem vagy ilyesmi...)

petra
Petra / petra Thu, 2013-01-17 12:19

Kedves Ollocska,
A vinaigrette magyarul egy öntetet, mégpedig ecetolajöntetet takar:
http://www.nosalty.hu/recept/vinaigrette-francia-ontet
Nem jellemző, hogy boltokban árulnák, legalábbis én még nem találkoztam vele:-), otthon 2 perc alatt össze lehet keverni. Egyébként a francia elnevezés helyes ejtése: [vinegrett].
Üdv
Petra

MiniMe9
MiniMe9 Sun, 2009-07-05 18:14

Köszönöm! Én sajnos nem vagyok ilyen ügyes, de azért nagyon köszönöm.

petra
Petra / petra Thu, 2009-07-02 16:50

precízen megfeleztem a fehérjét és a sárgáját is:-)
használj nyugodtan 1 kisebb egész tojást..

1447
burgonya 500 g
ricotta 70 g
finomliszt 80 g
tojás 0.5 db
0.5 teáskanál
fehér bors 0.25 teáskanál
vaj 30 g
zöldborsó 200 g
petrezselyem 2 ek
olívaolaj 100 ml
tökmagolaj 100 ml
fehérborecet 3 ek
citromlé 1 citromból nyert
víz 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint