r
Nosalty Logó

Ricottás gnocchi zöldborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ricottás gnocchi zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A gnocchihoz

A vinaigrettehez

Összesen 1439 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A gnocchihoz

A vinaigrettehez

Összesen 2879 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A gnocchihoz

A vinaigrettehez

Összesen 244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2732 micro
Összesen 1439 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2545.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    1319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5464 micro
Összesen 2879 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

A vinaigrettehez

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A megmosott burgonyákat vízben puhára főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk és negyedekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a burgonyát és 200 ºC-os sütőben 5 percig szárítjuk. Ezt követően burgonyatörőn áttörjük.
  2. A tört burgonyát liszttel, ricottával, sóval, fehér borssal és a felvert tojással összekeverve puha tésztává gyúrjuk. A gnocchi tésztát több részletben 1,5 cm átmérőjű hengerré sodorjuk, melyekből egy kés hátujjával 1,5 cm-es gnocchikat szaggatunk.
  3. Egy nagy lábasban sós vizet forralunk és kis adagokban kifőzzük a gnocchit (kb. 5 perc alatt lesz kész egy adag). A kifőtt gnocchikat azonnal jéghideg vízbe tesszük, majd leszűrjük és konyhai papírtörlőn megszárítjuk.
  4. A vajat kis lángon melegítjük egy serpenyőben, amíg világosbarna nem lesz. Ekkor átszűrjük egy kislyukú szitán, visszaöntjük a serpenyőbe. A gnocchikat megpirítjuk a barna vajon, úgy hogy minden oldaluk szép színt kapjon.
  5. Közben a borsót is megfőzzük néhány perc alatt forró, sós vízben. Lecsöpögtetjük és sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a vinaigrettet és beleforgatjuk az apróra vágott petrezselyembe.
  6. A borsót tányérokra szedjük, ráhalmozzuk a pirított gnocchit. Azonnal fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30581
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismételten egy Gordon Ramsay alkotta étel. (A hal után rákattantam a GR’s Hot Dinners receptkártyáimra. Mit lehet tenni? Addiktív stílus…)

Hozzávalók

A gnocchihoz

A vinaigrettehez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.