Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Színes rizibizi

Színes rizibizi
Színes rizibizi
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak köretnek, de még könnyű vacsorának is megteszi. Mi úgy szeretjük, ha a rizsszemek szárazak és pergősek maradnak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst váltott, hideg vízben átmossuk, míg a leve átlátszó nem lesz.
  2. Bő, hideg, sós vízben, amibe egy késhegynyi borsot is tettünk, feltesszük főni. Ha kész, leöblítjük, lecsepegtetjük. Így hagyjuk legalább negyed órát, ha nem akarjuk, hogy vizes maradjon.
  3. A répát felkockázzuk és a borsóval együtt enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
  4. A bacont vékony csíkokra vagy kis kockákra vágjuk, és saját zsírján megpirítjuk. A pörcöt félretesszük, és azon a nagyon kevés zsíron, amit engedett, a felvert tojásokból lepényt sütünk, közben átfordítjuk, mint a palacsintát. A tojáslepényt csíkokra vagy kis négyszögekre vágjuk.
  5. A rizst, a zöldségeket, a bacont és a tojást összekeverjük, és kis lángon, kevergetve átmelegítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 19 559
elküldve: 2
receptkönyvben: 164
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

rizs gazdagon, színes rizsköret, tojáslepényes rizibizi

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vritus
vritus Sat, 2014-09-20 14:07

Kedves Fahéj!
Csodálom a konyhai tudásod, gyakran olvasom a receptjeidet. Kérlek ne vedd kötözködésnek, ha leírom, én hogyan készítem. Apróra vágom a répát és a petrezselyem gyökeret. Teflonos edényben kevés olajon megdinsztelem a zöldségeket (én zöldborsót is teszek bele), majd hozzá teszem a száraz rizst és azt is pirítom fehéredésig. Akkor löttyintek rá 1dl vizet, teszek hozzá ételízesítőt és fedő alatt addig főzöm amíg szinte teljesen el nem főtte a levét. Akkor ismét adok hozzá vizet és tovább párolom, ezt a fázist még párszor megismétlem. Mire megpuhul a rizs a zöldségek is puhák lesznek. A rizs illatos, pergős és a vele főtt zöldségektől igen aromás.
Üdv, Rita

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-09-20 17:51

Kedves Rita!
Egyáltalán nem veszem kötözködésnek, hogy leírtad a te verziódat. A rizst többféleképpen készítjük, ki-ki hogy tanulta. Nálunk mindig csak főzték, az anyukám is, a nagymamám is, szóval én is így vettem át tőlük, nekem így volt természetes. Pirítva egyszer próbáltam, de az nekem nem sikerült. Igaz, akkor még igen fiatalka és tapasztalatlan szakács voltam. Lehet, hogy még egyszer megpróbálom, hátha most már sikerülne. Köszi az ötletet! Ha rászánom magam, mindenképpen visszajelzek neked.
Üdv: Fahéj

418
rizs 25 dkg
sárgarépa 15 dkg
zöldborsó 20 dkg
tojás 2 db
bacon 10 dkg
1 tk
bors 1 késhegynyi