r
Nosalty Logó

Rogan Josh fűszeres sárga rizzsel

Évi néni
Rogan Josh fűszeres sárga rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A rizshez

1064
Kalória
43.5g
Fehérje
92.2g
Szénhidrát
56.6g
Zsír
545.2g
Víz
179g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A rizshez

Összesen 1064 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A rizshez

Összesen 4260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A rizshez

Összesen 141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2124.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    1321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    545.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1064 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8496.5 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1985 mg
  • Nátrium
    5283 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    368.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    2180.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1163 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 4260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    365 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húshoz a hagymákat apróra vágjuk, és feltesszük dinsztelni 1 ek vajon. Ha üvegessé vált, hozzátesszük a zúzott fokhagymát és gyömbért. Ezt követően hozzáadjuk az őrölt fűszereket és így pirítjuk. Mikor már intenzív az illata, hozzáadjuk a felkozkázott bárányt és avval is pirítjuk 5 percig, majd felöntjük a paradicsommal és végül a joghurttal. Majd lefedjük, a lángot kicsire vesszük és így főzzük, amíg a bárány meg nem puhul. Ha a leve sűrűsödik, egy kis joghurttal pótolhatjuk.
  2. Mikor a hús megpuhult, adjunk hozzá még kifacsart citromlevet és végül aprított koriander levelet.
  3. A rizst fél órára beáztatjuk, majd folyóvíz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük.
  4. A hagymát apróra felvágjuk, 1 ek. vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és gyömbért, majd a fűszereket.
  5. A lecsepegtetett rizst is rádobjuk, és1 percig pirítjuk, majd felengedjük forró vízzel, sózzuk, lefedve kis lángon főzzük, míg a levét elfővi. (Kevergetni nem szabad!)
  6. Ha megfőtt, hozzáadunk 2 ek vajat, amivel összekeverjük, és sütőben kis lángon még 10-15 percig szárítjuk, amíg a szemek teljesen szétválnak egymástól.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Még csak a fűszereket dobáltam a vajba, amikor már megjelent családom egymást felváltva, mint akiket húznak az orruknál fogva, és hevesen érdeklődtek, mikor válik ehetővé, amin ügyködök.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...