r
Nosalty Logó

Pulykaragu 8. - tejfölösen, rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Pulykaragu 8. - tejfölösen, rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 792 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 3958 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 145 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1845.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    733 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3426 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1069 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 792 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.7 g

Zsír

  • Összesen
    182.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9228.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    546 mg
  • Kálcium
    1084 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    3620 mg
  • Nátrium
    3422 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1907.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17280 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    92 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3663 micro
  • Kolin:
    1400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17128 micro
  • α-karotin
    292 micro
  • β-karotin
    1616 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    5346 micro
  • Lut-zea
    830 micro
Összesen 3958 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    196 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Elkészítés

A raguhoz

  1. Egy lábasban a vöröshagyma-kockákat és a finomra vágott fokhagymát kevés sóval, kis lángon, fedő alatt megpároljuk.
  2. Rátesszük az apró darabokra vágott pulykahúst. Keverés mellett fehéredésig pirítjuk, majd beletesszük a babérlevelet, a paradicsomot, a zöldpaprikát, őrölt borsot, ételízesítőt, majd kevés vizet öntünk rá, fedő alatt főzzük kb. 35-40 percig. Kóstoljuk, ha kell ízesítjük, megnézzük, a hús mennyire puha.
  3. Ekkor tesszük bele a felezett csirkemájakat, kb.:12-14 percre, néha keverjük, ha kell, utána ízesítünk.
  4. A végén az utolsó pár percre beletesszük a virslit felkarikázva, pár percet főzhetjük, de nem igazán szükséges már. Néha keverjük meg. Ha letelt a 40 perc, vegyük ki a zöldpaprikát.( ha mirelit )
  5. Kis tálkában a lisztet és a vizet simára keverjük, beledolgozzuk simára a tejfölt, és amikor a hús finom és puha (40 perc után), akkor beleöntjük, összefőzzük, felforraljuk, és tálalhatjuk.
  6. Sós, lobogó forró vízben a négy zacskó rizst pár perc alatt kifőzzük, lecsepegtetjük, és tálba öntjük.
  7. Tegyünk bele finomra vágott petrezselyemzöldet és vajat, keverjük el.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4551
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

Finom fehérborral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykaragu 8. - tejfölösen, rizzsel
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük a pulykahúst, és sikerült végre apróhúst kapni, ami nem mindig lehetséges. A szószt, babérlevéllel ízesítve, különlegesebb ízt adva, én tejfeles habarással gondoltam besűríteni, és ez sikerült. Tálalás a finomra főtt, kipergett rizzsel, amit vajjal és petrezselyemzölddel ízesítettem. Ez a fajta rizs vált be eddig a legjobban, mert tényleg szép pergős lesz, és szép fehér és ízre is nagyon finom, amit boltban, zacskós formában eddig vettem.

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?