r
Nosalty Logó

Rizses hús másképpen

Szumi
Rizses hús másképpen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

793
Kalória
49.1g
Fehérje
112.6g
Szénhidrát
8.8g
Zsír
633.7g
Víz
121.7g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2478.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    633.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7435.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    5056 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    337.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1901 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1028 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A rizst az ételízesítős vízben puhára főzzük.
  2. A hagymát apróra vágjuk és megfelelő mennyiségű zsiradékon karamellizáljuk. (Én kókuszolajat használtam.)
  3. A húst kockára vágjuk, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymaporral, majd a kész hagymán fehéredésig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és még egy kicsit pirítjuk. Ha nem ereszt elegendő levet, kevés vizet öntünk alá, majd hozzáadjuk a fehérbort (én Chardonnay-t használtam). Ha szükséges, annyi vizet adunk még hozzá, hogy ellepje.
  5. Fűszerezzük, pár perc forrás után hozzáadjuk a mustárt. Közepes lángon addig főzzük, amíg szinte az összes leve elfő.
  6. Egy nagyobb edényben összekeverjük a főtt rizzsel, és még pár percig pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Az úgy volt, hogy a munkahelyi menzán nagyon megszerettem a mustáros-gombás rizottót, és valami hasonlót szerettem volna elkészíteni itthon. Rizottót nem készítettem még, és nem is most akartam kísérletezni vele, ezért inkább rizses hús lett, az ízvilágot nagyjából megőrizve, miközben felfedeztem, hogy a Chardonnay és a mustár milyen jól kiegészítik egymást.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...