r
Nosalty Logó

Rigatoni húsgolyókkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rigatoni húsgolyókkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Húsgolyók

Szósz

Tészta

Tálalás

Összesen 1153 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Húsgolyók

Szósz

Tészta

Tálalás

Összesen 4602 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Húsgolyók

Szósz

Tészta

Tálalás

Összesen 96 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2572 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    916 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    535 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    2256 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    69064 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 1153 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10287.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    542 mg
  • Kálcium
    1453 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    882 mg
  • Foszfor
    3424 mg
  • Nátrium
    3913 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.9 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    3664.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1210 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2140 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2127 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    9022 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    276256 micro
  • Lut-zea
    2672 micro
Összesen 4602 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5707 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Húsgolyók

Szósz

Tészta

Tálalás

Elkészítés

Húsgolyók

  1. 200 fokos előmelegített sütőben picit megpirítunk 2 kenyérszeletet. (Normál, fehér kenyér méretűt.)
  2. Robotgépbe beletesszük a kisebb darabokra vágott kenyeret, 1 pár kicsontozott, nagyobb kockákra vágott csirkemellet, fél bögre sajtot lereszelve, negyed bögre tejet, egy marék petrezselymet, 2 gerezd szétnyomott fokhagymát, 2 tojást, sót és borsot.
  3. Összedaráljuk, majd húsgombócokat formálunk, és zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Bő zsírban kisütjük a húsgolyókat.

Szósz

  1. Egy edényben zsírt melegítünk, belerakjuk a felaprított vöröshagymát, és megpároljuk. Majd hozzányomunk 2 gerezd fokhagymát. Felöntjük paradicsomlével (amennyi szószt szeretnénk, nekem kb. 3 liter), illetve 2-3 egész paradicsomot is teszünk bele apró kockákra vágva.
  2. Hozzáteszünk 1 teáskanál cukrot, 1 kávéskanál sót, borsot. Lassan felforraljuk, majd beletesszük a kész húsgombócokat, és még további 5 percig főzzük. Teszünk még bele apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot.

Tészta

  1. A rigatonit előírás szerint puhára főzzük.

Tálalás

  1. A tányérunkra rakunk tésztát, majd húsgombócokat és paradicsomszószt, végül reszelünk rá sajtot.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 507
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem egy egyszerű, inkább egy különlegesebb receptről van szó. Nálunk egy pici “utánsózást” igényelt, és azon is meglepődtem, hogy a rigatonit jóval tovább kell főzni, hogy puha legyen, mint a spagettit. Próbáljátok ki, kíváncsi vagyok, nektek hogyan sikerül :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Húsgolyók

Szósz

Tészta

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek