Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rigatoni húsgolyókkal

Rigatoni húsgolyókkal
Rigatoni húsgolyókkal
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egy egyszerű, inkább egy különlegesebb receptről van szó. Nálunk egy pici “utánsózást” igényelt, és azon is meglepődtem, hogy a rigatonit jóval tovább kell főzni, hogy puha legyen, mint a spagettit. Próbáljátok ki, kíváncsi vagyok, nektek hogyan sikerül :)

hozzávalók / 4 adag

Húsgolyók

Szósz

Tészta

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgolyók

  1. 200 fokos előmelegített sütőben picit megpirítunk 2 kenyérszeletet. (Normál, fehér kenyér méretűt.)
  2. Robotgépbe beletesszük a kisebb darabokra vágott kenyeret, 1 pár kicsontozott, nagyobb kockákra vágott csirkemellet, fél bögre sajtot lereszelve, negyed bögre tejet, egy marék petrezselymet, 2 gerezd szétnyomott fokhagymát, 2 tojást, sót és borsot.
  3. Összedaráljuk, majd húsgombócokat formálunk, és zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Bő zsírban kisütjük a húsgolyókat.

Szósz

  1. Egy edényben zsírt melegítünk, belerakjuk a felaprított vöröshagymát, és megpároljuk. Majd hozzányomunk 2 gerezd fokhagymát. Felöntjük paradicsomlével (amennyi szószt szeretnénk, nekem kb. 3 liter), illetve 2-3 egész paradicsomot is teszünk bele apró kockákra vágva.
  2. Hozzáteszünk 1 teáskanál cukrot, 1 kávéskanál sót, borsot. Lassan felforraljuk, majd beletesszük a kész húsgombócokat, és még további 5 percig főzzük. Teszünk még bele apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot.

Tészta

  1. A rigatonit előírás szerint puhára főzzük.

Tálalás

  1. A tányérunkra rakunk tésztát, majd húsgombócokat és paradicsomszószt, végül reszelünk rá sajtot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 452
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cookingwithfantasy

Mióta szakács: 2015.09.12.
68 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rigatoni paradicsomos húsgombóccal, paradicsomos rigatoni, paradicsomszószos tészta húsgolyókkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1145
kenyér 2 szelet
csirkemell filé 50 dkg
sajt 25 g
tej 1 dl
petrezselyem 2 csipet
fokhagyma 2 gerezd
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 bögre
sertészsír 2 ek
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsomlé 30 dl
paradicsom 2 közepes db
cukor 1 teáskanál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csipet
bazsalikom 2 csipet
rigatoni tészta 500 g
sajt 5 dkg