r
Nosalty Logó

Paradicsomos-fetás tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nana
Paradicsomos-fetás tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 781 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3121 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 225 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3006.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    1686 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 781 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12026.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    2287 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    2261 mg
  • Nátrium
    6742 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    747.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1177 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    507 micro
  • β-karotin
    2537 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 3121 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    929 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A koktélparadicsomokat egy jénaiba tesszük, és 40 ml olívaolajjal, 2 evőkanál oregánóval, 1 evőkanál bazsalikommal, sóval és borssal összekeverjük.
  2. Az edény közepére helyezzük a fetát, és a tetejét meglocsoljuk a maradék olajjal, aztán a maradék fűszereket is rászórjuk.
  3. 200 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.
  4. Közben kifőzzük a tésztát.
  5. A kész fetát és paradicsomot egy villával összenyomkodjuk, és ezután hozzá forgatjuk a tésztát.
  6. Bazsalikommal, esetleg parmezánnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 141
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.