r
Nosalty Logó

Caprese nyársak

Barilla
Caprese nyársak
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

248
Kalória
9.6g
Fehérje
33.6g
Szénhidrát
8.1g
Zsír
45.3g
Víz
13.2g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2953 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4765.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    1165 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1800 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    403.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    543.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1358 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 2953 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    631 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy lábasban forraljunk sós vizet, főzzük ki benne a tésztát, de egy perccel a dobozon ajánlott idő előtt szűrjük le.
  2. Öntsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és locsoljuk meg olívaolajjal. Hagyjuk hűlni.
  3. Ha kihűlt a tészta, kezdjük el a nyársak összeállítását: 1 mozzarella, 1 paradicsom, 1 avokádókocka, 1 tészta, és így tovább. Szúrjuk fel az összes alapanyagot, ebből a mennyiségből kb. 15-20 nyárs készülhet.
  4. A nyársakat tegyük egy tálra, permetezzük meg balzsamecet redukcióval, szórjuk meg vékonyan szelt bazsalikomlevéllel, és kínálhatjuk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p

Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás. A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele. A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz. A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak. A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez. A Barilla tészta mindig al dente. Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak. …és egészséges! A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.

További receptek

Spárgakrémes gnocchi

Aki egy igazán tavaszias tésztára vágyik, készítse el az alábbi spárgás gnocchit: magával ragadó, lehengerlően krémes szósz és karakteres, párolt spárgafejek gazdagítják a puha ...

Lakos Benedek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4+1 tipp grillezéshez a Praktiker szakértőitől

Nem kell tapasztalt profinak lenni, akár kezdőként, kisebb tudással is simán belevághatunk nyári grillpartik szervezésébe. Erről a Praktiker grill workshopján is meggyőződhettünk, ahol Abonyi Péter és Boncz Péter, a Praktiker szakértői adtak hasznos tanácsokat, tippeket, Lázár Chef pedig ínycsiklandó fogásokat készített.

4 virágzó cserje a nyár második felére, mely bírja a...

Az elmúlt évek viszontagságosan forró nyarai után idén sem lehet kíméletes időjárásra számítani. A hőség nemcsak az embereket és állatokat, hanem a növényeket is megviseli, azonban, ha nem szeretnénk lemondani a virágzó kertről, akkor muszáj úgy megválasztani növényeinket, hogy bírják a meleget. Íme, 4 virágzó cserje a nyár második felére!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...