r
Nosalty Logó

Spaghetti koktélparadicsommal és Grana forgáccsal

Kornél
Spaghetti koktélparadicsommal és Grana forgáccsal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

597
Kalória
22.4g
Fehérje
93.7g
Szénhidrát
14.1g
Zsír
82.4g
Víz
11.3g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1793 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2922.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    281 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    247.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    889 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1026 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 1793 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    797 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

  1. A fokhagymákat tisztítsuk meg, majd késlappal nyomjuk őket össze.
  2. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd egy gerezd fokhagymát dobjunk bele. Amikor a fokhagyma már megpirult, vegyük ki.
  3. Adjuk hozzá a paradicsomot és a darált peproncino-t. Legjobb választás, mint említettem, a konzerv hámozott "pomodorini", azaz kis méretű, vagy itthoni nevén koktél paradicsom. Ennek hiányában a friss paradicsomokat vágjuk félbe, és úgy adjuk az olajhoz (ebben az esetben szükség lesz egy kevés passzírozott paradicsomra is, kb. 1dl-re).
  4. Dobjunk bele bazsalikom levelet, majd néhány percig forraljuk, állandó keverés mellett. Közben a tésztát is tegyük fel főni sós vízben.
  5. Ha a paradicsomszósz elérte a mártás sűrűséget, ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval és fekete borssal. Néhány perc forralás, és a szósz kész.
  6. A tésztát csak fogkeményre főzzük (al-dente, azaz egy-két perccel rövidebb ideig, mint a csomagolásán feltüntetett idő), majd a főzővízből szűrés nélkül azonnal adjuk a mártáshoz. Forgassuk össze, és tálaljuk.
  7. Grana padano forgácsot kínáljunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 8 p

Ez egy rendkívül gyors, autentikus dél-olasz tésztaétel. Többnyire mire a tészta megfő, addigra a szósz is elkészül, így pillanatok alatt meleg ételt tehetünk az asztalra. Vegák is fogyaszthatják, miután húsmentes.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek