r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás cannelloni Judit konyhájából

Judit69
Spenótos-ricottás cannelloni Judit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Töltelék

Besamel

608
Kalória
25.8g
Fehérje
51g
Szénhidrát
32.1g
Zsír
147.3g
Víz
154.6g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Besamel

Összesen 608 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Besamel

Összesen 2426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Besamel

Összesen 156 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2608 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5552 micro
Összesen 608 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6203.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    2457 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    1557 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    589.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    880 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1142 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    10433 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22209 micro
Összesen 2426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1418 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

Töltelék

  1. Ha friss spenóttal készítjük, akkor távolítsuk el a vastagabb szárrészeket, a leveleket pedig lobogó vízben főzzük pár percig.
  2. Szűrjük le, és tegyük rögtön hideg vízbe, majd csepegtessük le. Formáljunk a levelekből egy labdacsot, és aprítsuk fel.
  3. Egy serpenyőben hevítsünk vajat, reszeljük bele a fokhagymát és pirítsuk át, adjuk hozzá a spenótot és a ricottát is.
  4. Ízesítsük, sóval, borssal, majd pár percig pirítsuk az egészet át.
  5. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a sajtot, majd miután kellően lehűlt, keverjük még krémesebbre a tojássárgájával.
  6. A masszát habzsákba kanalazva (vagy zacskóba, aminek levágjuk az egyik sarkát) töltsük meg a tésztacsöveket.
  7. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, kanalazzuk bele a szósz felét, helyezzük bele a töltött cannellonikat, majd öntsük rá a többi szószt.
  8. A tetejét szórjuk meg reszelt parmezánnal, és előmelegített, 190 °C-on süssük kb. 35-40 percig. A sütőből kivéve pihentessük 10 percig, és ezután tálalhatjuk is.

Besamel

  1. Egy lábosba hevítsük fel a vajat, szórjuk hozzá a lisztet, pirítsuk át, majd engedjük fel tejjel.
  2. Habverővel kevergetve forraljuk át, hogy sima krémes szószt kapjunk, majd tetszés szerint ízesítsük, és tegyük félre. Természetesen a sűrűségét a tej mennyiségével állíthatjuk be.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Tipikus olasz étel. A besamellel sem volt dolgom, hiszen itt Olaszországban készen kapható, kisebb-nagyobb kiszerelésben, csak egy kis ízesítés kell neki, na meg egy kis hígítás. Friss spenót pedig szinte egész évben kapható, amit úgyszintén nagyon szeretek.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek