Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-ricottás cannelloni Judit konyhájából

Spenótos-ricottás cannelloni Judit konyhájából
Spenótos-ricottás cannelloni Judit konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus olasz étel. A besamellel sem volt dolgom, hiszen itt Olaszországban készen kapható, kisebb-nagyobb kiszerelésben, csak egy kis ízesítés kell neki, na meg egy kis hígítás. Friss spenót pedig szinte egész évben kapható, amit úgyszintén nagyon szeretek.

hozzávalók / 4 adag

Töltelék

Besamel

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. Ha friss spenóttal készítjük, akkor távolítsuk el a vastagabb szárrészeket, a leveleket pedig lobogó vízben főzzük pár percig.
  2. Szűrjük le, és tegyük rögtön hideg vízbe, majd csepegtessük le. Formáljunk a levelekből egy labdacsot, és aprítsuk fel.
  3. Egy serpenyőben hevítsünk vajat, reszeljük bele a fokhagymát és pirítsuk át, adjuk hozzá a spenótot és a ricottát is.
  4. Ízesítsük, sóval, borssal, majd pár percig pirítsuk az egészet át.
  5. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a sajtot, majd miután kellően lehűlt, keverjük még krémesebbre a tojássárgájával.
  6. A masszát habzsákba kanalazva (vagy zacskóba, aminek levágjuk az egyik sarkát) töltsük meg a tésztacsöveket.
  7. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, kanalazzuk bele a szósz felét, helyezzük bele a töltött cannellonikat, majd öntsük rá a többi szószt.
  8. A tetejét szórjuk meg reszelt parmezánnal, és előmelegített, 190 °C-on süssük kb. 35-40 percig. A sütőből kivéve pihentessük 10 percig, és ezután tálalhatjuk is.

Besamel

  1. Egy lábosba hevítsük fel a vajat, szórjuk hozzá a lisztet, pirítsuk át, majd engedjük fel tejjel.
  2. Habverővel kevergetve forraljuk át, hogy sima krémes szószt kapjunk, majd tetszés szerint ízesítsük, és tegyük félre. Természetesen a sűrűségét a tej mennyiségével állíthatjuk be.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 10 524
elküldve: 5
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

besamelles-spenótos cannelloni, spenóttal töltött tészta, spenótos-ricottás töltött tészta csőben sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

638
spenót 25 dkg
ricotta 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
tojássárgája 1 db
parmezán sajt 5 dkg
vaj 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cannelloni 14 db
tej 5 dl
vaj 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint