Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jamie spenótos-diós-zsályás cannellonija

Jamie spenótos-diós-zsályás cannellonija
Jamie spenótos-diós-zsályás cannellonija
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon nincs mit magyarázni ezen a recepten: Jamie Oliver nem igazán téved, ugye? Annyit módosítottam az eredetin, hogy ricottára cseréltem a mascarponét, mert azt jobban szeretem; illetve kettő helyett csak egy citromot használtam. De így is isteni finom lett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a parmezán felét, a ricottát, a reszelt sajtot, a diót, a citrom levét, illetve héját.
  2. A keverék negyedét félretesszük, a többihez hozzáadjuk a spenótot, majd összekeverjük és sózzuk-borsozzuk. A zsályaleveleket vajon megpirítjuk, és a felét a spenótos keverékbe morzsoljuk.
  3. A cannellonikat megtöltjük a krémmel, és kivajazott tepsibe helyezzük. A sajtos keverék maradék negyedét a tetejére kenjük, meglocsoljuk egy negyed pohár vízzel, megszórjuk a maradék parmezánnal és zsályával.
  4. Alufóliával lefedve, 190°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 757
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
56 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos-spenótos tészta, sajtos-spenótos ricottával rakott tészta, spenótos cannelloni dióval és zsályával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Sat, 2015-12-26 01:24

Ez egyszerűen zseniális, amilyen gyors, olyan finom. Én "visszacseréltem" a ricottát mascarponera, mert mi meg azt szeretjük jobban, de nekünk így volt tökéletes. Nem tört ki örömujjongás, a hírre, hogy spenótos tészta lesz az ebéd, de mindenki kétszer szedett, ennél nagyobb dicséret nem is kell.

401
parmezán sajt 60 g
ricotta 400 g
sajt 100 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
dió 50 g
spenót 180 g
zsálya 0.5 csokor
vaj 2 ek
cannelloni 12 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 125 ml