r
Nosalty Logó

Zöldséges-húsos cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
douney
Zöldséges-húsos cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött tésztához

A besamelmártáshoz

Összesen 946 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött tésztához

A besamelmártáshoz

Összesen 3782 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött tésztához

A besamelmártáshoz

Összesen 140 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1361 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 946 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.8 g

Zsír

  • Összesen
    108 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5786.7 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    501 mg
  • Kálcium
    1086 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    582 mg
  • Foszfor
    2572 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    421 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1534 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    5445 micro
  • β-crypt
    1286 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5113 micro
Összesen 3782 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    192 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

A töltött tésztához

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A töltött tésztához

  1. Először is szembesítsük magunkat a cannelloni nagyságával... Ezek után annak tudatában, hogy a zöldséget és a húst bele kell gyömöszölnünk a kis hengerekbe, aprítjuk fel a zöldségeket. Ennek módjaa háztartás felszereltségétől és a kreativitásunktólfügg, ne legyen nagyon apró sem ->előnyben a harapható zöldségek a pempővel szemben.
  2. Wokban vagy nagyobb méretű serpenyőbena lilahagymát kapassuk meg bőséges olívaolajon, aztán mehet bele a hús. (Én ekkor tettem bele a fűszereket is - a fokhagymát leszámítva.) Amikor már félig kész a hús, mehetrá a halom zöldség, és nem sokkal később a fokhagyma is. Innentől fogva magas lángon hagyjuk, néha kavargatjuk, amíg a zöldségek össze nem esnek, a víz pedig szinte el nem forr.
  3. Ha ez kész, elzárjuk a gázt, várunk, amíg kb. testhőméresékletűlesz - voltaképpen már ez is elég ízletes feltét spagettihez vagy egyéb tésztafélékhez, de azért még nem az igazi :) .
  4. (A tészták megtöltése szerintem művészet! Van aki kiskanállal próbálkozik, vagy egyéb alternatív konyhai segédeszközökhöz folyamodik,számomra a kézzel való töltögetés bizonyult a leghatékonyabbnak.) Nem kell minden hengert feszülésig tölteni, a töltelék mennyiségre így jön ki. A kész hengereket egy süthető tálba pakoljuk.
  5. Ezután a besamel következik. Egy lábasban felrakjuk a vajat és az olívaolajat, ami nagyjából megfelel a vaj mennyiségének. Utána a liszt, és kis kavargatást követően szép fokozatosan a tej. Ha már elkevertük a tejet, mehet bele a sajt is, amit hagyunkszépen elolvadni. Levesszük a gázról, és ráöntjük a hengerekre.
  6. Előmelegítjük a sütőt 190°C-on, és mehet is be, amíg meg nem kérgesedik a teteje, és be nem barnul kicsit (ez nekem kb 25 perc volt).
  7. A sütés lejárta után jöhet a tálalás. :)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12843
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

 Gyakran kapom magam azon, hogy hajnal kettőkor is vegetáriánus gasztroblogokban gyönyörködöm, és már egy ideje elcsavarta a fejem egy recept a neten. Még abban a formában nem készítettem el, de ötletet adott a cannelloni töltelékéhez. Cannellonival különben korábban még nem volt dolgom, és ahogy rákerestem, főként spenótos recepteket találtam, amitől viszont kicsit megcsömörlöttem 2 évnyi aktív spenótfüggőség után :) . Tehát muszáj volt valami mást kitalálni, és tessék. Jól befotózni sajnos nem volt időm, mert elég hamar lábakélt a méretes adagnak.

Hozzászólások

Hozzávalók

A töltött tésztához

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek