Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-húsos cannelloni

Zöldséges-húsos cannelloni
Zöldséges-húsos cannelloni
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Gyakran kapom magam azon, hogy hajnal kettőkor is vegetáriánus gasztroblogokban gyönyörködöm, és már egy ideje elcsavarta a fejem egy recept a neten. Még abban a formában nem készítettem el, de ötletet adott a cannelloni töltelékéhez. Cannellonival különben korábban még nem volt dolgom, és ahogy rákerestem, főként spenótos recepteket találtam, amitől viszont kicsit megcsömörlöttem 2 évnyi aktív spenótfüggőség után :) . Tehát muszáj volt valami mást kitalálni, és tessék. Jól befotózni sajnos nem volt időm, mert elég hamar lábakélt a méretes adagnak.

hozzávalók / 4 adag

A töltött tésztához

A besamelmártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is szembesítsük magunkat a cannelloni nagyságával... Ezek után annak tudatában, hogy a zöldséget és a húst bele kell gyömöszölnünk a kis hengerekbe, aprítjuk fel a zöldségeket. Ennek módja a háztartás felszereltségétől és a kreativitásunktól függ, ne legyen nagyon apró sem ->előnyben a harapható zöldségek a pempővel szemben.
  2. Wokban vagy nagyobb méretű serpenyőben a lilahagymát kapassuk meg bőséges olívaolajon, aztán mehet bele a hús. (Én ekkor tettem bele a fűszereket is - a fokhagymát leszámítva.) Amikor már félig kész a hús, mehet rá a halom zöldség, és nem sokkal később a fokhagyma is. Innentől fogva magas lángon hagyjuk, néha kavargatjuk, amíg a zöldségek össze nem esnek, a víz pedig szinte el nem forr.
  3. Ha ez kész, elzárjuk a gázt, várunk, amíg kb. testhőméresékletű lesz - voltaképpen már ez is elég ízletes feltét spagettihez vagy egyéb tésztafélékhez, de azért még nem az igazi :) .
  4. (A tészták megtöltése szerintem művészet! Van aki kiskanállal próbálkozik, vagy egyéb alternatív konyhai segédeszközökhöz folyamodik, számomra a kézzel való töltögetés bizonyult a leghatékonyabbnak.) Nem kell minden hengert feszülésig tölteni, a töltelék mennyiségre így jön ki. A kész hengereket egy süthető tálba pakoljuk.
  5. Ezután a besamel következik. Egy lábasban felrakjuk a vajat és az olívaolajat, ami nagyjából megfelel a vaj mennyiségének. Utána a liszt, és kis kavargatást követően szép fokozatosan a tej. Ha már elkevertük a tejet, mehet bele a sajt is, amit hagyunk szépen elolvadni. Levesszük a gázról, és ráöntjük a hengerekre.
  6. Előmelegítjük a sütőt 190°C-on, és mehet is be, amíg meg nem kérgesedik a teteje, és be nem barnul kicsit (ez nekem kb 25 perc volt).
  7. A sütés lejárta után jöhet a tálalás. :)
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 660
elküldve: 5
receptkönyvben: 78
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

douney

Mióta szakács: 2012.07.17.
12 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cannelloni másként, cannelloni zöldséges darált húsos chilis töltelékkel, töltött tészta, hússal és zöldséggel töltött tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

949
cannelloni 50 dkg
darált marhahús 50 dkg
lila hagyma 1 db
pritaminpaprika 2 db
paradicsom 2 db
cukkini 1 db
articsóka 1 db
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
chili 0.5 db
vaj 2 dkg
olívaolaj 1 ek
finomliszt 4 dkg
tej 4 dl
sajt 5 dkg