Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kacsacomb sütőtökös gnocchival

Sült kacsacomb sütőtökös gnocchival
Sült kacsacomb sütőtökös gnocchival
130 perc / előkészület: 30 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a gnocchit, és bár nem a legkönnyebb elkészíteni, megéri a fáradtságot, és sütőtökkel pedig isteni finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először betesszük a sütőtököt sülni a sütőbe, és miközben sül, feltesszük főni héjában a krumplit (enyhén sós vízben).
  2. Ahogy a krumpli megfőtt, levesszük a héját, és átnyomjuk krumplinyomón. Ahogy megsült a sütőtök, a sütőbe tehetjük a kacsacombokat. Ezeket sóval, borssal és őrölt fűszerköménnyel ízesítjük. Előmelegített sütőben kb. 1 óra sütési idő elegendő 180 fokon.
  3. Az időközben megsült sütőtököt a héjából kanállal kiszedjük, és 30 dkg-ot a krumplihoz adunk. Ezt követően a többi hozzávalót is hozzáadjuk: a lisztet, a tojást, fél kanál sót és borsot, a szerecsendiót, majd összegyúrjuk. Szükség szerint adhatunk hozzá lisztet vagy egy kis vizet attól függően, melyikre van szükség. Az összegyúrt tésztát 8 cikkre vágjuk, és ezeket egyesével hosszúkás, kb. 2 ujjnyi vastag csíkokká formáljuk. Ezeket kb. 3-4 cm hosszú párnácskákra daraboljuk.
  4. Forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és miután felemelkednek az edény tetejére, még egy percig főzzük.
  5. Egy megfelelő edényben felmelegítjük a vajat, ebbe tesszük a zsályaleveleket, majd ahogy megpirultak, a megfőtt gnocchikat is hozzáadjuk, és pici sóval és chillipehellyel pirítunk rajtuk egy picit ízlés szerint. A végén reszelt parmezán sajtot szórunk a tetejére. A megsült kacsacomb mellé tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 016
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

HESZ

Mióta szakács: 2016.10.25.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
receptverseny: Danubius Hotels
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőtökgnocchi, tökös gnocchi kacsacombbal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1222
rózsaburgonya 25 dkg
sütőtök 30 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
1 kávéskanál
fekete bors 1 teáskanál
szerecsendió 0.25 teáskanál
teavaj 5 ek
parmezán sajt 1 dkg
chilipehely 1 teáskanál
zsálya 6 db
kacsacomb 4 közepes db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál