Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gnocchi Évi néni konyhájából

Gnocchi Évi néni konyhájából
Gnocchi Évi néni konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elterveztem, megcsináltam. Nem ragozom, mert az előbb jó hosszan leírtam, de az egész eltűnt az éterben. A lényeg, hogy azt találtam ki, hogy úgy teszek rá bordákat két villa segítségével, hogy az egyiket alátolom, a másikat pedig az elsőhöz képest merőlegesen tartva a tésztát közéjük fogva csavarok rajta egyet, és máris bordás, és viszonylag kerek. Így nagyon gyorsan el lehet készülni vele.

hozzávalók / 6 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben héjában jól megfőzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk.
  2. Krumplinyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a 30 dkg tésztalisztet, és deszkán összedolgozzuk rugalmas tésztává.
  3. 8-10 db-ra elvágjuk, és a lisztezett deszkán 1,5 cm átmérőjű hengerekké sodorjuk, majd egymás mellé téve kb. 2 cm-es darabokra vágjuk egy éles késsel. Gondoskodjunk róla, hogy legyen elég liszt a deszkán, nehogy összeragadjanak a tészták.
  4. A darabokat két  villa segítségével bordázzuk.
  5. Lobogó sós vízben több adagra osztva (5) megfőzzük, ha feljött a víz tetejére, maximum 1 percig hagyjuk még, majd leszűrjük (leöblíteni nem kell), tálba halmozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, vagy azonnal a kész szószba is tehetjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 16 221
elküldve: 4
receptkönyvben: 309
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojásmentes gnocchi, gnocchi köret, mini krumpligombóc

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tövismami
Tövismami / Tövismami Sat, 2013-09-14 19:51

Szeretjük a nüdlit, de én a forron áttört krumlihoz szoktam 1-2 kanál zsírt tenni ettöl szerintem puhább lesz. Igaz annak idején én ezt így tanultam édesanyámtól, és ő nem monta, hogy a zsírnak mi a jelentősége de mi igy szeretjük.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-09-14 18:01

Kedves Erzsi mama!
Készítettem számtalan ízesítésben és mindenhogyan szeretem. Egyszer pl. bacon szalonnán megpirítva, na hát az valami fenséges volt. Mindegy hogyan hívják, az a lényeg, hogy finom, egyszerű, olcsó. Üdvözlettel: Évi néni

Fehér Erzsébet
Fehér Erzsébet Sat, 2013-09-14 12:42

Nálunk ezt Núdlinak hívják, már őskori eledel. A nagymamám szokta készíteni, én már nem nagyon csinálom. Egyszer azért a menyemnek is megmutattam a készítés módját, hogy ez a finom étel készítése ne menjen feledésbe. Örülök , hogy megjelent ez a recept! Nálunk mákosan, túrósan, diósan, pirított darásan készítették. / Felvidék/ Próbálja ki mindenki ! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Erzsi mama

294
burgonya 1 kg
1 ek
durumliszt 30 dkg
durumliszt 5 dkg