Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Régimódi chilis bab

Régimódi chilis bab
Régimódi chilis bab
175 perc / előkészület: 25 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jól ismert darált húsos verziónál régebbi a kockázott húst tartalmazó chilis bab - de érdemes így is kipróbálni, a régi verzió ugyanis sokkal tovább fő, és ízesebb, rusztikusabb, mint a darált húsos változat!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előzős este beáztatjuk.
  2. A húst 1x1 centis kockára vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát is felkockázzuk.
  3. Az olívaolajat egy nagyobb edényben felhevítjük, hozzáadjuk a kockázott húst, és nagy lángon megkapatjuk. Hozzáadjuk a vörös- és a fokhagymát, összekeverjük, majd hozzáadjuk a római köményt, az oregánót, a fahéjat, a kakaót, a kétfajta chilit, a chilipelyhet, a paprikát és a babérlevelet, és összekeverjük az egészet.
  4. Hozzáöntjük a sört, az alaplevet, a paradicsomkonzervet, majd hozzáadjuk az előző nap beáztatott babot.
  5. Összekeverjük, lefedjük, és két és fél órán át főzzük kis lángon. Időnként megkeverjük, ha szükséges, felöntjük még egy kis alaplével vagy sörrel. Ha kész, tejföllel tálaljuk.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 140
össznézettség: 63 647
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
826 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

chilis bab, chili con carne

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Éva néni
Éva néni Sat, 2017-10-07 04:13

kakaó és fahéj? kérem, ezt egy gasztro-tudós magyarázza el nekem!

421
olívaolaj 0.5 dl
fejtett bab 50 dkg
marhalapocka 70 dkg
római kömény 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
oregánó 1 ek
chilipehely 1 tk
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
fahéj 2 kávéskanál
babérlevél 3 db
barna sör 3 dl
alaplé 3 dl
konzerv paradicsom 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 2 db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db