Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chili con carne Katharosz konyhájából

Chili con carne Katharosz konyhájából
Chili con carne Katharosz konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom egytálétel, igazából csípősnek kell lennie. Az eredeti recept szerint marhahússal készül, de a hosszú főzési idő miatt eltértem tőle. De már pulyka felsőcombból is készítettem, azzal is nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk, majd másnap majdnem puhára főzzük.
  2. A húst kockára vágjuk, forró zsiradékon erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, kissé tovább pirítjuk, majd meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. A chilis alappal elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
  3. Ezután fedő alatt párolni kezdjük, közben meghámozzuk a paradicsomot, cikkekre vágjuk, és hozzáadjuk. A tv paprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk, és szintén belerakjuk, néha megkeverjük, és a levét szükség szerint pótoljuk.
  4. A konzerv babot leszűrjük, és leöblítjük a levétől. (Ha szárazbabot főzünk, azt szintén leszűrjük.)
  5. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a babot, és szükség szerint pótoljuk a levét is, de csak óvatosan, mivel sűrűnek kell lennie. Ha kell, ízesítünk rajta, és készre főzzük. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 422
elküldve: 4
receptkönyvben: 89
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

chilis bab, chili con corne sertéshússal, sertéshúsos chilis bab

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bezenyei Vitéz
Bezenyei Vitéz Mon, 2015-02-16 17:34

Mióta kockára vágott húsból készítem a chilis babot, népszerűbb lett az étek a családom körében. Jó pulykából is, de a marhalábszárnak nincsen párja.

619
fejtett bab 25 dkg
sertéslapocka 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fűszerpaprika 1 ek
paradicsom 25 dkg
paprika 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mexikói alap 50 g
chili 0 ízlés szerint