Nosalty Logó

Chili con carne Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katharosz
Chili con carne Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 619 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2479 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 161 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2277.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 619 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    159.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9109 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    1829 mg
  • Nátrium
    5644 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    954 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1088 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    2682 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1910 micro
Összesen 2479 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    418 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk, majd másnap majdnem puhára főzzük.
  2. A húst kockára vágjuk, forró zsiradékon erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, kissé tovább pirítjuk, majd meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. Achilis alappalelkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
  3. Ezután fedő alatt párolni kezdjük, közben meghámozzuk a paradicsomot, cikkekre vágjuk, és hozzáadjuk. A tv paprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk, és szintén belerakjuk, néha megkeverjük, és a levét szükség szerint pótoljuk.
  4. A konzerv babot leszűrjük, és leöblítjük a levétől. (Ha szárazbabot főzünk, azt szintén leszűrjük.)
  5. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a babot, és szükség szerint pótoljuk a levét is, de csak óvatosan, mivel sűrűnek kell lennie. Ha kell, ízesítünk rajta, és készre főzzük. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 30960
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 487 recept

Nagyon finom egytálétel, igazából csípősnek kell lennie. Az eredeti recept szerint marhahússal készül, de a hosszú főzési idő miatt eltértem tőle. De már pulyka felsőcombból is készítettem, azzal is nagyon finom lett.

Hozzászólások

Bezenyei Vitéz

Mióta kockára vágott húsból készítem a chilis babot, népszer?bb lett az étek a családom körében. Jó pulykából is, de a marhalábszárnak nincsen párja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek