r
Nosalty Logó

Chilis bab 7. - amerikai módon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
koszider
Chilis bab 7. - amerikai módon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 695 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2775 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1876.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 695 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7507.5 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1163 mg
  • Foszfor
    2781 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    1121.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2089 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 2775 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2259 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző napa babot megmossuk, és egy éjszakára beáztatjuk. Bármilyen babot használhatunk, tarkát, fehéret, vöröset, tetszés szerint.
  2. A bab áztatólevét leöntjük és bő vízben főzni kezdjük. Tehetünk bele egy babérlevelet is. Félfövésben megsózzuk és készre, puhára főzzük.
  3. Egy akkora edényben, amiben legvégül minden el fog férni, a zsíron megpároljuk a finomra felvágott hagymát.
  4. A hagymán fehéredésig pirítjuk a húst, és felöntjük a paradicsommal.
  5. Fűszerezzük a húst: sózzuk és bőven megszórjuk római köménnyel - intenzív illatúnak - ízűnek kell lennie. Ízlés szerint csípősre készítjük.
  6. Ha a hús is megpuhult, összekeverjük a kész,leszűrt babbal. Még most is továbbfűszerezhetjük. Ha túl sűrűnek találjuk, paradicsommal hígítsuk.
  7. Pár percig együtt rotyogtatjuk az alkotóelemeket - közben csorgó nyállal szaglásszuk a kumin fűszeres illatát.
  8. Tálaláskor finomra vágott lilahagymával is megszórhatjuk.
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 30160
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 22.

Ajánló

Kenyérrel fogyasztjuk, és adhatunk mellé salátát vagy savanyúságot, mert eléggé tömény étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis bab 7. - amerikai módon
koszider 90 recept

Évekkel ezelőtt egy amerikai lánnyal dolgoztunk együtt, ő mutatta meg ezt a receptet. Elmondása szerint Mexikóban tanulta, amit el is hiszek, mert roppant egyszerű és kiadós, mint az ország többi étele. Ez az az étel, ami mindent kibír: készülhet marhából, sertésből és vegyesen is; tarka babból, apró fehérből, de fagyasztott fejtett babból is. A recept lelke a római kömény vagy kumin, melynek egészen speciális íze, de főként illata van. Nem helyettesíthetjük chili-fűszerkeverékkel, mert azok túl kevés kumint és túl sok csípős paprikát tartalmaznak, a végeredmény nem lesz eléggé intenzív. A kumin használatakor vegyük figyelembe, hogy az is ad egy kevés csípős ízt az ételnek. Mint látható, méretezése egyszerű, mivel a bab-hús-hagyma azonos mennyiségben szerepel, a sűrűségét pedig a paradicsommal állítjuk be. Melegítés után még jobb - összeérnek az ízek - és kitűnően lehet fagyasztani, vagyis praktikus nagy adagot készíteni belőle. Nálunk bevált január elsejei ebéd, korábban elkészíthető, bab van benne és finoman (?) béleli a szilveszterkor megviselt gyomrot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

10-féle tofut vizsgált a Tudatos Vásárlók tesztje – Itt vannak...

A tofu manapság már abszolút elterjedt élelmiszer, a legtöbb nagyobb bolt polcain megtalálható. Mivel egészen olcsó és fehérjében gazdag alapanyag, nagy népszerűségre tett szert, és nem csak a vegánok és vegetáriánusok körében. A Tudatos Vásárlók Egyesülete most 10 terméket vizsgált meg, hogy megnézzék, minden rendben van-e a boltokban kapható tofukkal.

Nosalty

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!