Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott karfiol alaprecept

Rántott karfiol alaprecept
Rántott karfiol alaprecept
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karfiol energiatartalma alacsony, szénhidráttartalma csekély, ezért itt a remek alkalom hogy kirántsuk bő olajban. Lehet, hogy nem túl diétás, de olyan finom!

hozzávalók / 3 adag

A karfiolhoz

A szószhoz

Sütőzsiradék

A karfiolhoz

ajánlat

Ajánlom azoknak, akiknek kicsit elegük lett a túlgondolt ételekből, és ennének valami klasszikust.

Szólj hozzá!

elkészítés

A karfiolhoz

  1. A karfiolt megtisztítjuk, leveleit letörjük, torzsáját kivágjuk, rózsáira szedjük. A nagyobb rózsákat érdemes, kettőbe vagy négybe vágni.
  2. Egy fazékban kb. 2-3 litert vizet teszünk fel forrni amit 1 tk sóval ízesítünk. A forrástól számítva kb. 15 perc alatt félpuhára főzzük a karfiolrózsákat.
  3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal óvatosan kipecázzuk őket, és kb. 2 l jéghideg vízbe dobjuk.
  4. A lisztet egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, pirospaprika, fokhagymapor) A tojásokat egy tálba ütjük és felverjük, előkészítjük a zsemlemorzsát is.
  5. Először lisztbe, majd tojásba, végül morzsába forgatjuk a karfiolrózsákat. Egyszeri panírozás is elegendő, de ha igazán ropogós végeredményt szeretnénk, akkor érdemes duplán panírozni - ez esetben a tojás és zsemlemorzsa fázist kell kétszer ismételni.
  6. Ezután bő olajban aranybarnára sütjük a karfiolt.

A szószhoz

  1. A tejfölbe belekeverjük a fokhagymát, a sót, a borsot és a petrezselymet. A szósz egyébként bármilyen fűszerrel, zöldfűszerrel működik, ki hogy szereti.
  • elkészítettem: 120 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 3 662
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajnal Stefi

Mióta szakács: 2017.05.17.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás karfiol

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1042
karfiol 1 közepes db
finomliszt 20 dkg
zsemlemorzsa 200 g
tojás 3 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagymapor 1 kk
bors 0 ízlés szerint
2 kávéskanál
tejföl 300 g
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint