r
Nosalty Logó

Karfiol párizsi bundában

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Belvedere
Karfiol párizsi bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 810 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3237 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 184 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 810 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    267.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3649.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    2608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 3237 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 184 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük. (én ennél az ételnél próbálom viszonylag nagyobb darabban hagyni)
  2. Mosás után egy szűrőtálba tesszük, és belengedjük együtt egy sós, lobogó vízzel teli lábosba. Így blansírozzuk maximum 5 percig. Persze kevésbé puccosan a lobogó vízbe is beledobálhatjuk a rózsákat, de az 5 perc legyen.
  3. A tojásokból, némi lisztből és kevéske vízből elkészítjük a masszát, amelybe a blansírozott, lecsöpögtetett, lisztbe forgatott rózsákat alaposan belemártjuk.
  4. Bő, forró olajban sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 17586
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Ajánló

Párolt rizzsel, tartárral ajánlom.

Receptkategóriák

Karfiol párizsi bundában
Belvedere 23 recept

A karfiolt nagyon szeretem, a  bő olajban sült dolgokat a párom szereti. Viszont utálok a panírozással bajlódni. Ennyi.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.