Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott borjúláb majonézes burgonyasalátával

Rántott borjúláb majonézes burgonyasalátával
Rántott borjúláb majonézes burgonyasalátával
400 perc / előkészület: 30 perc főzés: 360 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt ma, Magyarországon, jó minőségben, csak a METRO áruházakban lehet beszerezni. Párosával árulják. Egy csomag kb. 3,5-4 kg. Az adag 1/1-ben halálos.

hozzávalók / 4 adag

A borjúlábhoz

A burgonyasalátához

A majonézhez

ajánlat

Pálinka, szárazbor, bilagit mindenképpen ajánlott. ...több is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borjúlábakat, ha szőrösek, lángon megpörzsöljük, majd egy tiszta drótdörzsivel megsikáljuk. (Gyakorlatilag ez az általam tapasztalt legjobb módszer.)
  2. Utána a hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, sóval, borssal feltesszük abálni. Ez kb. 6-7-8 óra.
  3. Addig abáljuk, amíg a nagy csont (+ a kicsik) könnyedén ki nem szedhető belőle.
  4. A lábakat óvatosan szerelgessük, csontozzuk, hogy megtartsa a formáját, és szép maradjon.
  5. Aztán a kihűtés után egyben, vagy mint itt, kettőbe vágva - a könnyebb kezelhetőség miatt - panírozzuk, kirántjuk, tálaljuk, befaljuk.
  6. Majonézes burgonyasaláta: A burgonyákat héjában megfőzzük, tisztítjuk, szeleteljük, majd az ecettel, cukorral, sóval, borssal és a szeletelt lilahagymával, olajjal egy parádés, ecetes burgonyasalátát készítünk. Letakarjuk, 1 napig a hűtőben érleljük.
  7. Másnap a hűtőből kivesszük, a levét róla leöntjük, és a közben elkészített majonézzel összedolgozzuk. Még egy napig a hűtőben érleljük.
  8. A lábat, lábdarabokat majonézes burgonyával, negyed citromokkal, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 266
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott marhaláb az anyósom majonézes burgonyájával, rántott borjúhús ecetes-fehérboros burgonyasalátával

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jan_OS
Jan_OS Tue, 2015-09-01 04:34

z1-et a parlamentbe :) az abálástól kicsit elkedvetlenedtem, de hát ez az ára.. egy hete ettem életemben először rántott borjúlábat, durvább mint a heroin :)

lindani
lindani Thu, 2012-02-09 12:31

Sertés lábból nem jó? Szerintem azzal is finom lehet.

szneki
Szneki / szneki Sun, 2011-10-09 11:32

ja odáig eljutottam hogy betettelek a kedvenc szakácsaim közé:)na?erre varjál gombot!:D

szneki
Szneki / szneki Sun, 2011-10-09 11:31

Uhh de jól néz ki!Csak megint a METRO-ba kéne menni:(
Sosem visz arra az utam!sajnos:(
Üdvöcske:Zska
ui.:mit szólzs az új oldalhoz?nekem még nem sikerült rájönnöm,hol van a "követés" funkció,ahol korábban is láthattam,ki mihez szólt hozzá...segítsetek!plííííz!

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2011-09-23 08:07

Szia Z!
Burgonya saláta?
Emlékszel egyszerűség, citrom + tartár bőségesen!
De a sali is jól néz ki, másnap szívesen megenném!
Gratula!
Üdv.
Dénes
ui. ma megleplek!

z1
z1 / z1 Fri, 2011-09-23 12:48

Vezér!
...a meglepikre alapból fogékony vagyok.
Hol van??????????????????????????????????????????????????????????
Z.
ui: Majonézes burgonya = tartár + köret.
Csak összekeverve...

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2011-09-23 12:52

Jaj!
Örülök, hogy nem vetted kötekedésnek!
Tudod a véleményem most is szubjektív!
A meglepi kb. 1,5 óra múlva érkezik, figyelj!
Üdv.
Dénes

z1
z1 / z1 Fri, 2011-09-23 12:50

Szia!
A választ a kérdésedre, megtalálod a STORY címszó alatt.
Z.

3375
borjúhús 1 kg
babérlevél 7 db
fekete bors 15 szem
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 4 db
finomliszt 30 dkg
zsemlemorzsa 40 dkg
citrom 2 db
napraforgó olaj 2 dl
burgonya 2.5 kg
lila hagyma 6 közepes fej
ecet 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
tojássárgája 3 db
napraforgó olaj 7 dl
mustár 10 dkg
porcukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kovászos uborka lé 1 ek
tejföl 2 dl
citromlé 1 ek
fehérbor 10 ml