r
Nosalty Logó

Nigella dél-angliai csirkéje

Évi néni
Nigella dél-angliai csirkéje
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A sütéshez

1324
Kalória
36.8g
Fehérje
44.2g
Szénhidrát
111.4g
Zsír
148.7g
Víz
192.6g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Az előkészítéshez

A sütéshez

Összesen 1324 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Az előkészítéshez

A sütéshez

Összesen 3973 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Az előkészítéshez

A sütéshez

Összesen 213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2413.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    148.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    862 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 1324 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.4 g

Zsír

  • Összesen
    334.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7240.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    4601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    446 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2741 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1860 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 3973 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

Az előkészítéshez

  1. A tejet, tejszínt és 1 tk sót összekeverünk, egy éjszakára beletesszük a kettévágott csirkecombokat egy lábasban a hűtőbe.
  2. Másnap feltesszük főni a húst, míg meg nem puhul. Ekkor levesszük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  3. A panírozáshoz a lisztbe keverjük a cayenne borsot, a frissen őrölt fekete borsot és egy nagy csipet sót (én még egy nagy csipet spanyol füstölt paprikát is tettem hozzá). Ebbe mártjuk a húst, majd felvert tojásba, és újra a fűszeres lisztbe. Rácsra tesszük egy negyed órát szikkadni.
  4. Közben felforrósítjuk a sütőmargarint, és a húst kisütjük benne.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Megérkezett a második recept Nigella Lawsontól, melyet a magyar oldalára beregisztrálva kaptam. Természetesen nem tud olyat ajánlani, amit feltétel nélkül el ne fogadnék. Még sohasem ért csalódás. Ez a recept is elnyerte teljes családom elismerését. Ő ugyan zsíros tejet ír, de mivel nem volt otthon ilyesmi, így sovány tejet és tejszínt kevertem össze, és a végeredmény szenzációs volt. Köretnek krumplipürét tálaltam, melybe édesburgonyát is főztem, s az egész tetejét megszórtam sült szalma édesburgonyával. Finom citromos salátával fogyasztottuk. Örök hála érte ennek a nagyszerű asszonynak.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek