Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nigella dél-angliai csirkéje

Nigella dél-angliai csirkéje
Nigella dél-angliai csirkéje
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megérkezett a második recept Nigella Lawsontól, melyet a magyar oldalára beregisztrálva kaptam. Természetesen nem tud olyat ajánlani, amit feltétel nélkül el ne fogadnék. Még sohasem ért csalódás. Ez a recept is elnyerte teljes családom elismerését. Ő ugyan zsíros tejet ír, de mivel nem volt otthon ilyesmi, így sovány tejet és tejszínt kevertem össze, és a végeredmény szenzációs volt. Köretnek krumplipürét tálaltam, melybe édesburgonyát is főztem, s az egész tetejét megszórtam sült szalma édesburgonyával. Finom citromos salátával fogyasztottuk. Örök hála érte ennek a nagyszerű asszonynak.

hozzávalók / 3 adag

Az előkészítéshez

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet, tejszínt és 1 tk sót összekeverünk, egy éjszakára beletesszük a kettévágott csirkecombokat egy lábasban a hűtőbe.
  2. Másnap feltesszük főni a húst, míg meg nem puhul. Ekkor levesszük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  3. A panírozáshoz a lisztbe keverjük a cayenne borsot, a frissen őrölt fekete borsot és egy nagy csipet sót (én még egy nagy csipet spanyol füstölt paprikát is tettem hozzá). Ebbe mártjuk a húst, majd felvert tojásba, és újra a fűszeres lisztbe. Rácsra tesszük egy negyed órát szikkadni.
  4. Közben felforrósítjuk a sütőmargarint, és a húst kisütjük benne.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 532
elküldve: 3
receptkönyvben: 177
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pácolt csirke, fűszeres panírban sült csirkecomb, bundás csirkecomb

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsimamut
kicsimamut Sat, 2013-09-21 08:17

Kedves Évi néni!
Én is regisztráltam az oldalon,csak egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban,ha lehet:)
Nekem csak az jelent meg hogy az oldal nemsokára indul,és hogy köszönjük hogy regisztrált!
Ön hova kapja a recepteket,mert én azóta egyet sem kaptam:(
Válaszát előre is köszönöm,szép napot kívánok!
Üdv:Eszter.

jucika80
jucika80 Sun, 2013-09-22 08:33

Kedves Eszter!
Regisztrációnál email címet is kellett megadni, nekem oda érkeznek a receptek. Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-09-21 01:56

Guszta nagyon, Vass!!! Tetszik a köreted is; kreatív, finom összeállítás! Kellemes hétvégét, T:)

jucika80
jucika80 Sun, 2013-09-22 08:34

Köszönöm szépen. Azért tud valamit ez a lány. Nagyon szeretem minden receptjét. Ez is fincsi volt, Neked is szép hétvégét!Vass:)

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-09-22 23:35

Szia Vass! Most láttam, hogy nyertél a különleges galuska reciddel! GRATULÁLOK !!! Jó kis hangulatos nap lehetett az együtt főzés! Örülök a sikerednek, puszi, Torma :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-09-20 20:15

Ezt ne kérdezd, mert nem értettem, már csak azért sem , mert ő nem főz csak pár perces kajákat, de nagyon jó volt a hús, bár biztosan dobott rajta az a kis tejszín is. Eltalált volt az íze, mint minden étel, amit készít. Nekem nagyon úgy jár az agyam, mint az övé, ezért imádom a receptjeit. Szerintem is elég lehetne az áztatás, de kérte, hogy úgy készítsük, ahogy írja. Köszönöm, hogy tetszik a főztöm. Üdv: Évi néni

Control
Control Fri, 2013-09-20 18:25

Jól hangzik nagyon. Vajon miért jobb megfőzve, a tejes áztatás után biztosan jól átsülne anélkül is. Te hogy látod?

Lassan már nincs hova menteni a finomságaidat :) Köszi!

1323
csirkecomb 3 db
tej 5 dl
főzőtejszín 1 dl
1 teáskanál
tönkölybúza liszt 15 dkg
cayenne bors 1 teáskanál
bors 1 teáskanál
tojás 1 db
margarin 30 dkg
1 kávéskanál