Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott padlizsán fűszeres kecskesajttal

Rakott padlizsán fűszeres kecskesajttal
Rakott padlizsán fűszeres kecskesajttal
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kiadós takarítás és kirándulás után, és valószínűleg szombat esti baráti összejövetel előtt valami könnyű, de mégis tartalmas vacsorára gondoltam. Az ebédhez is használt kecskesajtot ebbe is belecsempésztem.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, megsózzuk, félretesszük. A fokhagymát, a gombákat megpucoljuk, felszeleteljük, ahogyan a paradicsomokat is.
  2. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Egy tűzálló tálat olívával kikenünk.
  3. Közben lemossuk a sós lét a padlizsánokról és a cukkinikről. Befűszerezzük őket.
  4. Egy sor padlizsán, egy sor cukkini, rá a gomba, paradicsom, fokhagyma, fűszerezés. Kevés olívával meglocsoljuk.
  5. Teszünk közéjük kockára vágott kecskesajtot, úgy hogy a tetejére is maradjon. Megismételjük mégegyszer.
  6. Lefedjük fóliával, a sütőben 15 percig sütjük, majd levéve a fóliát, betakarjuk a tetejét kecskesajttal, félbevágott koktélparadicsommal, és visszatesszük a sütőbe pirulni (5-10 perc).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 643
elküldve: 10
receptkönyvben: 489
elkészítve: 17/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rakott padlizsán és cukkini, paradicsomos-kecskesajtos padlizsán, gombás rakott padlizsán

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

esthof
esthof Mon, 2013-10-21 04:23

Elkészítettem annyi módosítással, hogy kecskesajt helyett lágy fetát tettem hozzá. És bár az elején tartottam ettől a sok féle fűszertől, már sülés közben kiderült az illatából, hogy remekül fognak egymáshoz passzolni. Nagyon finom lett, legközelebb - kérésre- kis baconnel bolondítom.
Köszönjük a vacsorát! :)

348
padlizsán 0.5 db
cukkini 0.5 db
csiperkegomba 10 közepes db
paradicsom 2 db
kecskesajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 2 ek
koktélparadicsom 6 db