Nosalty Logó

Darált hússal rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Helga1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 583 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4655 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 583 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.2 g

Zsír

  • Összesen
    202.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6744.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    1247 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    3505 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    387 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1284 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3439 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5661 micro
Összesen 4655 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát kockákra vágjuk és megpirítjuk, beletesszük a darált húst, fűszereket (majorannából jó sokat) és puhára pároljuk. Kevés vizet adhatunk a végén hozzá, hogy ne legyen száraz.
  2. A zöldbabot gőz felett puhára pároljuk.
  3. A rizst kevés zsiradékon megforrósítjuk, és hozzáöntünk 6 dl vizet, ételízesítőt, és puhára pároljuk.
  4. Egy nagy tepsit kikenünk zsiradékkal és rétegezve - zöldbab,rizs,hús,zöldbab -beletesszük.
  5. A tejfölt és a joghurtot összekeverjük és rásimítjuk a zöldbabra, majd sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 449
  • 7 napos nézettség: 3345
  • Össznézettség: 702414
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Ajánló

A zöld színű zöldbabnak sokkal intenzívebb íze van, ami a gőz felett való pároláskor még jobban kiérződik. Ezért a rakottnál szívesebben használom, mint a sárgát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A családom nagyon szereti a zöldséges rakott húsokat, mindig többet kell készítenem, mert szívesen járnak rá délután "villázgatni". 

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Látványos finomság, köszi.:)

Helga1

Nagyon szívesen! Helga

Törölt felhasználó

A rakott kelkáposzta után ez a kedvencem. Könny? elkészíteni és isteni. Én viszont kihagyom a joghurtot és a legvégén sajtot reszelek rá. :)

zsofi03

Nálunk is kedvencek a rakott zöldséges ételek. Nekem ez dobogós fogás:)

Törölt felhasználó

Annyit váloztattam rajta, hogy szalonnán sütöttem meg a husit és mivel nem volt joghurt, ezért a tejfölt felhigítottam tejjel :) Ígyis isteni finom lett :)

veinhardt

Érdekes, én mindig b?vebb lében f?zöm a darálthúst és abba teszem bele a rizst. Minek külön f?zni, semmi íze nincs akkor, meg még egyszer?bb is. S?t, mostanában rizs helyett kölest teszek, valamivel egészségesebb!

Törölt felhasználó

Életem els? rakott zöldbabját készítettem el a recept alapján és nagyon jó lett. Köszönöm! ;)

Törölt felhasználó

Nem lehetne normálisan, érthet?en leírni a recepteket? Pl. mi ez hogy "g?zön puhára pároljuk", "kevés zsiradékon megpároljuk" .... mi az a kevés? Mi az a zsiradék? Motorolaj is jó? Aki keni-vágja ezeket a szakkifejezéseket, annak már régen nem kell receptb?l f?zni ...

catgirl

Igazad van teljesen. Én is csak pár éve kezdtem f?zni és ha akkor olvasom ezt a receptet. nekem is latinul lett volna. G?zön puhára pároljuk: pici vizet teszel alá és kis lángon, lefedve, néha megkeverve megvárod mig megpuhul. Kevés zsiradék: kb 1 ev?kanál étolaj.

Törölt felhasználó

Nagyon szuper lett, mindenkinek ízlett.

Törölt felhasználó

Szuper recept! :) Bár én a húshoz csak majorannát tettem, köményt nem. A tetejére pedig besamell mártás került. Isteni lett! A költsége pedig 1500 Ft-ból megvolt.

enontiti

Követtem a receptet, 2 dolgot kivéve. A joghurtot és a paprikakrémet. De a f?szerkömény nagyot dobott. Köszi a felt?ltést.

enontiti

jah, majdnem elfelejtettem. 1 csipetnyi ?rölt gyömbért raktam hozzá...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek