r
Nosalty Logó

Darált hússal rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Helga1
Darált hússal rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 583 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4655 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 583 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.2 g

Zsír

  • Összesen
    202.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6744.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    1247 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    3505 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    387 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1284 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3439 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5661 micro
Összesen 4655 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát kockákra vágjuk és megpirítjuk, beletesszük a darált húst, fűszereket (majorannából jó sokat) és puhára pároljuk. Kevés vizet adhatunk a végén hozzá, hogy ne legyen száraz.
  2. A zöldbabot gőz felett puhára pároljuk.
  3. A rizst kevés zsiradékon megforrósítjuk, és hozzáöntünk 6 dl vizet, ételízesítőt, és puhára pároljuk.
  4. Egy nagy tepsit kikenünk zsiradékkal és rétegezve - zöldbab,rizs,hús,zöldbab -beletesszük.
  5. A tejfölt és a joghurtot összekeverjük és rásimítjuk a zöldbabra, majd sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1301
  • Tegnapi nézettség: 306
  • 7 napos nézettség: 2624
  • Össznézettség: 1125964
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Ajánló

A zöld színű zöldbabnak sokkal intenzívebb íze van, ami a gőz felett való pároláskor még jobban kiérződik. Ezért a rakottnál szívesebben használom, mint a sárgát.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek

Receptjellemzők

A családom nagyon szereti a zöldséges rakott húsokat, mindig többet kell készítenem, mert szívesen járnak rá délután "villázgatni".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...