r
Nosalty Logó

Sajtos rakott zöldségek lecsókrém-mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kolimár Viki
Sajtos rakott zöldségek lecsókrém-mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Rakott zöldség

Lecsó

Összesen 542 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Rakott zöldség

Lecsó

Összesen 2164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Rakott zöldség

Lecsó

Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    1587 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    2338 micro
Összesen 542 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    127.8 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6789.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    2403 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2062 mg
  • Nátrium
    1835 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2113.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1723 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    620 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1129 micro
  • α-karotin
    576 micro
  • β-karotin
    6346 micro
  • β-crypt
    975 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    9352 micro
Összesen 2164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    470 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Rakott zöldség

  • 600 g újkrumpli (10 kisebb, hámozás nélkül, folyóvíz alatt alaposan megsikálva)
  • 2 közepes db cukkini (mosva, végei eltávolítva)
  • 150 g csiperkegomba (olyóvíz alatt mosva, hámozás nélkül, tönkjével együtt szeletekre szelve)
  • ízlés szerint
  • 300 g sajt (félkemény)

Lecsó

Elkészítés

Rakott zöldség

  1. Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit vékonyan zsiradékkal kikenünk, beletesszük a fél cm vastag karikákra szelt burgonyát, sózzuk, megszórjuk a reszelt sajt harmadával.
  2. Erre a rétegre cukkinikarikákat teszünk, sózzuk, megszórjuk a reszelt sajt második harmadával.
  3. A cukkinis rétegre tesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, és beterítjük a reszelt sajt utolsó harmadával, majd alufóliával fedjük az edényt, és előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt készre sütjük. Levesszük a fóliát és magasabb lángon még néhány percig pirítjuk, hogy a sajt kissé színt kapjon.

Lecsó

  1. A lecsókrém-mártáshoz egy főzőedénybe zsiradékot teszünk, rádobjuk a kockázott vöröshagymát és üvegesre dinszteljük. Az edényt lehúzzuk a tűzről, a hagymát kevés őrölt fűszerpaprikával megszórjuk, beletesszük a paradicsompürét, rádobjuk a kockázott kétféle paprikát és a szintén kockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük, majd fedő alatt kb. 20 perc alatt - közepes lángon - puhára pároljuk.
  2. A lecsót turmixgépbe tesszük, pürésítjük és visszaöntjük a főzőedénybe.
  3. A nagyon sűrű főzőtejszínt tálkába öntjük, adunk hozzá egy-két merőkanál forró, pürésített lecsót, alaposan elkeverjük, majd a főzőedény tartalmához öntjük és összeforraljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánízesítjük.
  4. A kissé kihűlt, szeletekre vágott sajtos rakott zöldséget tányérra tesszük, meglocsoljuk a lecsó krémmártással és tálaljuk.
  5. Nagyon finom, igazi nyári fogás, amely maradékmentésre is kiváló!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4443
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos rakott zöldségek lecsókrém-mártással
Kolimár Viki 3 recept

Hozzávalók

Rakott zöldség

Lecsó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!