Húsos rakott spárga
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Indigo

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
88g tejföl173 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
71 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g tv paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
616
Kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g zöldspárga140 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
350g tejföl693 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g tv paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
2459
Kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
43.9g zöldspárga6 kcal
-
21.9g darált sertéshús40 kcal
-
4.4g rizs16 kcal
-
15.4g tejföl30 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
4.4g tv paprika1 kcal
-
4.4g paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
107
Kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 870.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 378.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 963 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 1348 micro
Összesen
616
Kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 134.6 g
Zsír
-
Összesen 154.7 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 522 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3480.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 631 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 1877 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1512.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 782 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 313 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 655 micro
-
Kolin: 545 mg
-
Retinol - A vitamin: 449 micro
-
α-karotin 181 micro
-
β-karotin 3851 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 5391 micro
Összesen
2459
Kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 113 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
107
Kcal
Hozzávalók
-
1 kg zöldspárga
-
50 dkg darált sertéshús
-
10 dkg rizs
-
350 g tejföl
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 db tv paprika
-
1 db paradicsom
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
- A spárgát megtisztítjuk, kb 1 cm-s darabokra vágjuk. Kevés enyhén sós vízben félig puhára főzzük.
- A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük.
- Amíg a spárga és a rizs fő, a tejfölben elkeverjük az összetört fokhagymát, és elkészítjük a darált húst.
- 2 ek olajon az apróra vágott vöröhagymát kevés sóval meghintve üvegesre futtatjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, és a feldarabolt paradicsomot. Kicsit hagyjuk összesülni, majd meghintjük pirospaprikával. (Lényegében pörkölt alapot készítünk neki). Beletesszük a darált húst, fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és oreganoval, ha szükség van rá, egy kicsit sózhatjuk. Kevergetve készre pirítjuk.
- Tűzálló tál aljára locsolunk 2 ek olajat, elterítjük rajta a spárga felét, és rásimítjuk a tejföl felét. Erre a rizs fele jön, majd az összes darált húst ráöntjük. Elosztjuk rajta a rizs másik felét, és végül a tetejére a spárga megmaradt fele kerül.
- A megmaradt fokhagymás tejfölt rásimítjuk a tetejére, és előmelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 24
- 7 napos nézettség: 152
- Össznézettség: 25204
- Feltöltés dátuma: 2012. május 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Indigo
34 recept
15 éve főztem először spárgát, abban az időben elég sokat. Volt részem még a spárgaföldön való munkában is akkor :) Azóta ritkábban van, mert a spárgát most már boltban veszem, de ez a húsos recept, ami a leginkább kedvelt nálunk ha a spárgáról van szó, időről időre már csak nosztalgiából is visszatér az asztalunkra.
Hozzászólások (7)
Na ez az!! Ez lesz a hétvégi ebéd. Alig várom, hát még a lányom, aki ilyenkor spárgaszezonban spárgát enne spárgával.
Örülök, hogy segíthettem a döntésben a hétvégi ebédet illet?en :) A lányodnak meg roppant jó ízlése van :))
Köszönöm nagyon fincsi volt, (tegnap is ez volt a vacsi). Beépült a receptjeim közé!
Nagyon szívesen, igen, tényleg rá lehet szokni :)))
Ty?ha, ez jól hangzik!! :))
És finom is :) Merem ajánlani :)
Nyami! :-) Elmentve.:-)) Remélem, hogy szombaton el tudom készíteni, tudok szép és friss spárgát venni holnap. Éva-Anyóca
Kedves Éva-Anyóca, örülök, hogy felkeltette érdekl?désedet a recept, remélem, tudsz venni hozzá szép friss spárgát ;) Üdv: Pankota
Vettem, elkészítettem, és nagyon gyorsan elt?nt a tányérokról.:-) Máskor is lesz még készítve.:-) Köszönöm. Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca
Kedves Éva-Anyóca, köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy sikere volt! :) További szép vasárnapot Nektek is! :)
egy kis segitséget kérhetnék a tisztitással kapcsolatban? Nektek van tapasztalatok ahogy látom. Még nem f?ztem soha spárgát, de nagyon szeretném kipróbálni. Máshogy kell megf?zni a sárgát és a zöldet? Köszönöm
Szia! El?ször is elnézést kérek, hogy ennyire nagyon sokára válaszolok. Igazság szerint én zöld spárgát szoktam f?zni, mi azt jobban szeretjük, és én azt is jobban szeretem benne, hogy színesebb az étel :) Amennyire a fehéret ismerem, nincs különösebb különbség a tisztításuk között, talán annyi, hogy a zöldön ezek a kis "pikkelyek" er?sebbek az oldalán, azokat mindenképpen le kell vágni. Én úgy gondolom, a felhasználásukban sincs számot tev? különbség, csak azt mondják, a fehér spárga "elegánsabb" :))) Üdv.
A spárga nem tartozott a kedvenceim közé, eddig----köszönöm a receptet, nagyon finom lett, és mostmár máskor is el?veszem a receptet!
Nagyon örülök, hogy tetszett a recept, és közrem?ködhettem, hogy megszeresd a nagyon finom és egészséges spárgát :)
Halil... a fehèr spàrgàt ismerem, a zöldet még nem csinältam.. a zöldet is mag kell hämozni? Vagy csak a végét levàgni? Nagyon guszta acrecepted ésvtuti finom ;-)
Elnézést a hibàkért