r
Nosalty Logó

Húsos rakott spárga

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Indigo
Húsos rakott spárga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2459 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    963 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1348 micro
Összesen 616 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    154.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3480.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1877 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1512.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    655 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    3851 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    5391 micro
Összesen 2459 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    113 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, kb 1 cm-s darabokra vágjuk. Kevés enyhén sós vízben félig puhára főzzük.
  2. A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük.
  3. Amíg a spárga és a rizs fő, a tejfölben elkeverjük az összetört fokhagymát, és elkészítjük a darált húst.
  4. 2 ek olajon az apróra vágott vöröhagymát kevés sóval meghintve üvegesre futtatjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, és a feldarabolt paradicsomot. Kicsit hagyjuk összesülni, majd meghintjük pirospaprikával. (Lényegében pörkölt alapot készítünk neki). Beletesszük a darált húst, fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és oreganoval, ha szükség van rá, egy kicsit sózhatjuk. Kevergetve készre pirítjuk.
  5. Tűzálló tál aljára locsolunk 2 ek olajat, elterítjük rajta a spárga felét, és rásimítjuk a tejföl felét. Erre a rizs fele jön, majd az összes darált húst ráöntjük. Elosztjuk rajta a rizs másik felét, és végül a tetejére a spárga megmaradt fele kerül.
  6. A megmaradt fokhagymás tejfölt rásimítjuk a tetejére, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 25782
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

15 éve főztem először spárgát, abban az időben elég sokat. Volt részem még a spárgaföldön való munkában is akkor :) Azóta ritkábban van, mert a spárgát most már boltban veszem, de ez a húsos recept, ami a leginkább kedvelt nálunk ha a spárgáról van szó, időről időre már csak nosztalgiából is visszatér az asztalunkra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek