r
Nosalty Logó

Húsos rakott spárga

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Indigo
Húsos rakott spárga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 616 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2459 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    963 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1348 micro
Összesen 616 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    154.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3480.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1877 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1512.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    655 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    3851 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    5391 micro
Összesen 2459 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    113 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, kb 1 cm-s darabokra vágjuk. Kevés enyhén sós vízben félig puhára főzzük.
  2. A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük.
  3. Amíg a spárga és a rizs fő, a tejfölben elkeverjük az összetört fokhagymát, és elkészítjük a darált húst.
  4. 2 ek olajon az apróra vágott vöröhagymát kevés sóval meghintve üvegesre futtatjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, és a feldarabolt paradicsomot. Kicsit hagyjuk összesülni, majd meghintjük pirospaprikával. (Lényegében pörkölt alapot készítünk neki). Beletesszük a darált húst, fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és oreganoval, ha szükség van rá, egy kicsit sózhatjuk. Kevergetve készre pirítjuk.
  5. Tűzálló tál aljára locsolunk 2 ek olajat, elterítjük rajta a spárga felét, és rásimítjuk a tejföl felét. Erre a rizs fele jön, majd az összes darált húst ráöntjük. Elosztjuk rajta a rizs másik felét, és végül a tetejére a spárga megmaradt fele kerül.
  6. A megmaradt fokhagymás tejfölt rásimítjuk a tetejére, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 152
  • Össznézettség: 25204
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

15 éve főztem először spárgát, abban az időben elég sokat. Volt részem még a spárgaföldön való munkában is akkor :) Azóta ritkábban van, mert a spárgát most már boltban veszem, de ez a húsos recept, ami a leginkább kedvelt nálunk ha a spárgáról van szó, időről időre már csak nosztalgiából is visszatér az asztalunkra.

Hozzászólások (7)

Törölt felhasználó

Na ez az!! Ez lesz a hétvégi ebéd. Alig várom, hát még a lányom, aki ilyenkor spárgaszezonban spárgát enne spárgával.

Indigo

Örülök, hogy segíthettem a döntésben a hétvégi ebédet illet?en :) A lányodnak meg roppant jó ízlése van :))

Törölt felhasználó

Köszönöm nagyon fincsi volt, (tegnap is ez volt a vacsi). Beépült a receptjeim közé!

Indigo

Nagyon szívesen, igen, tényleg rá lehet szokni :)))

Zsuffa

Ty?ha, ez jól hangzik!! :))

Indigo

És finom is :) Merem ajánlani :)

Éva-Anyóca

Nyami! :-) Elmentve.:-)) Remélem, hogy szombaton el tudom készíteni, tudok szép és friss spárgát venni holnap. Éva-Anyóca

Indigo

Kedves Éva-Anyóca, örülök, hogy felkeltette érdekl?désedet a recept, remélem, tudsz venni hozzá szép friss spárgát ;) Üdv: Pankota

Éva-Anyóca

Vettem, elkészítettem, és nagyon gyorsan elt?nt a tányérokról.:-) Máskor is lesz még készítve.:-) Köszönöm. Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Indigo

Kedves Éva-Anyóca, köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy sikere volt! :) További szép vasárnapot Nektek is! :)

buksi13

egy kis segitséget kérhetnék a tisztitással kapcsolatban? Nektek van tapasztalatok ahogy látom. Még nem f?ztem soha spárgát, de nagyon szeretném kipróbálni. Máshogy kell megf?zni a sárgát és a zöldet? Köszönöm

Indigo

Szia! El?ször is elnézést kérek, hogy ennyire nagyon sokára válaszolok. Igazság szerint én zöld spárgát szoktam f?zni, mi azt jobban szeretjük, és én azt is jobban szeretem benne, hogy színesebb az étel :) Amennyire a fehéret ismerem, nincs különösebb különbség a tisztításuk között, talán annyi, hogy a zöldön ezek a kis "pikkelyek" er?sebbek az oldalán, azokat mindenképpen le kell vágni. Én úgy gondolom, a felhasználásukban sincs számot tev? különbség, csak azt mondják, a fehér spárga "elegánsabb" :))) Üdv.

huldi

A spárga nem tartozott a kedvenceim közé, eddig----köszönöm a receptet, nagyon finom lett, és mostmár máskor is el?veszem a receptet!

Indigo

Nagyon örülök, hogy tetszett a recept, és közrem?ködhettem, hogy megszeresd a nagyon finom és egészséges spárgát :)

Yakuza

Halil... a fehèr spàrgàt ismerem, a zöldet még nem csinältam.. a zöldet is mag kell hämozni? Vagy csak a végét levàgni? Nagyon guszta acrecepted ésvtuti finom ;-)

Yakuza

Elnézést a hibàkért

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek