Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kínai kel olaszosan

Rakott kínai kel olaszosan
Rakott kínai kel olaszosan
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rakott káposztára éheztem, de nem a szokványosra, hanem egy kicsit másra. Kicsit alakítottam a hagyományos magyar változaton, és így is tökéletes vacsora lett belőle. A férjem meg is dicsérte, pedig mostanság már nem szokása, mert hozzászokott, hogy mindig finomakat eszik :)

hozzávalók / 4 adag

ragu

rizs

összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk egy liter sós-köménymagos vizet főni, és a kínai kel leveleket egészben, pár percre beletesszük, majd félretesszük.
  2. Közben egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd közepes lángon pirítani kezdjük rajta a vadrizst. Óvatosan hozzáadagolunk mindig annyi marha alaplevet (lehet leveskockából is), hogy éppen ellepje a rizst. Ezt addig folytatjuk, amíg félkeményre puhul a rizs, és enyhén krémes állagúvá válik.
  3. A vöröshagymát és a chili paprikát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk fokhagymatörőn.
  4. Kevés olívaolajon pirítani kezdjük a hagymákat és a chili paprikát, majd hozzáadjuk a darált húst is. Addig kevergetjük, amíg a hús kifehéredik, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket.
  5. A legvégén durvára reszelt parmezán adunk a húsos szószhoz, és még egy utolsót keverünk rajta.
  6. Egy tűzálló tálba kevés olívaolajat locsolunk, és az alját kibéleljük a kínai kel levelekkel. A levelekre a rizs felét fakanállal szétterítjük. Erre kerül a darált hús, majd a crème fraîche. Ezután a rizs második fele, és a tetejét megint kínai kellel fedjük. A maradék crème fraîche-t kikeverjük reszelt parmezánnal, és ezzel kenjük be a rakottasunkat.
  7. Az egészet beterítjük alufóliával, és betoljuk a sütőbe. Az utolsó 10 percre levesszük a fóliát.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 378
elküldve: 5
receptkönyvben: 29
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott kínai kel parmezános darált hússal, rakott kínai kel, rakott kelkáposzta másképp

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1027
kínai kel 1 közepes db
olívaolaj 6 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
chili 0.5 db
darált marhahús 50 dkg
sűrített paradicsom 15 dkg
1 ek
fekete bors 1 kávéskanál
szerecsendió 3 csipet
köménymag 1 teáskanál
chiliszósz 1 teáskanál
cayenne bors 0.5 kávéskanál
parmezán sajt 5 dkg
vaj 5 dkg
vadrizs 20 dkg
marha alaplé 3 dl
olívaolaj 2 ek
crème fraîche 25 dkg
parmezán sajt 10 dkg