r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta MankaBeauty konyhájából

NS
Rakott kelkáposzta MankaBeauty konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

438
Kalória
21.4g
Fehérje
38.4g
Szénhidrát
22.5g
Zsír
311.4g
Víz
84.1g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    311.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    171.3 g

Zsír

  • Összesen
    180.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7291.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    2381 mg
  • Nátrium
    3189 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    306.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    2491.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    572 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1318 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    7192 micro
  • β-crypt
    506 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2444 micro
Összesen 3497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A kelkáposztáról leszedjük a leveleket, csíkokra vágjuk, és kb. 2 liter vízben 5-8 perc alatt előfőzzük. Nem kell, hogy túlságosan puha legyen, csak essen össze. Ha kész leszűrjük.
  2. A hagymákat apró kockákra vágjuk, felforrósítjuk az olajat egy lábasban, rádobjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a paprikát, és hozzáöntünk egy pici vizet, hogy ne égjen meg a paprika, beletesszük a darált húst, összekeverjük, és visszatesszük a tűzre. Beletesszük egészben a zöldpaprikát, a sót, ételízesítőt. Pörköltöt készítünk. Ha közben elfőné a levét, pótoljuk egy kevés vízzel, illetve kóstoljuk, hogy kellően fűszeres-e.
  4. Egy másik lábasban olajat hevítünk, ráöntjük a rizst, fehéredésig pirítjuk. Kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, ételízesítővel fűszerezzük, és alacsony fokozaton megfőzzük, nem kell túl puhára, mert a sütőben még puhul a pörkölt szafttól.
  5. Ha kész a pörkölt, kidobjuk a zöldpaprikát, figyeljünk arra, hogy maradjon alatta kb. 3 dl szaft.
  6. Egy nagy tepsit előveszünk, beletesszük a kelkáposzta felét, erre jön a rizs fele, majd a pörkölt, majd a rizs másik fele és a maradék káposzta.
  7. A tejfölt szépen rásimítjuk, és kb. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük, illetve addig, amíg picit meg nem pirul a tejföl a tetején. Kész is! Ez a mennyiség kb. 8-10 adag, nálunk másfél nap alatt elfogyott, pedig csak ketten vagyunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Ez számomra egy klasszikus recept, nagyon sokat készített ilyet anyukám gyerekkorunkban. Én szinte kivétel nélkül szeretem az összes rakott zöldséget.:)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...