r
Nosalty Logó

Rakott kel kalóriaszegényen

Évi baba
Rakott kel kalóriaszegényen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

470
Kalória
34.4g
Fehérje
41.4g
Szénhidrát
18.8g
Zsír
297.9g
Víz
159.4g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2820 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 470 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    957 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4975.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    2526 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    248.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1787.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    567 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1251 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    6009 micro
  • β-crypt
    257 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1662 micro
Összesen 2820 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A kelkáposztát félbevágjuk, torzsáját eltávolítjuk, és nagyobb csíkokra felvágjuk, majd megmossuk. A káposztát hidegvízben feltesszük főzni, fűszerezzük, sóval, borssal, köménnyel, morzsolt majorannával és majdnem puhára főzzük.
  2. Pörköltet készítünk: az olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és dinszteljük addig, míg a leve (amit közben ereszt a husi) elpárolog. Beletesszük a pirospaprikát, és kavarás mellett felengedjük 4 dl vízzel, majd sózzuk, borsozzuk és készre főzzük (kb fél óra). (Ha elkészült a pörink, jó szaftosnak kell lennie.)
  3. A rizst sós vízben szokásos módon megfőzzük.
  4. A tejfölt egy keverőtálba öntjük és beleütjük a tojást, hozzáadjuk az ételízesítőt, csipet pirospaprikát, borsot, és összekeverjük.
  5. A pörit összekeverjük a rizzsel. Az ízes tejfölből rakunk hozzá 2 kanállal. (Kóstolás.)
  6. A kelt leszűrjük.
  7. Miután minden hozzávaló elkészült, összerakjuk: a tepsit kicsit kikenjük olajjal.
  8. Rétegezés: a káposzta felét szétterítjük a tepsi alján és ráöntjük a pörit, a husira rákenjük az ízes tejfelünk felét, erre mehet a maradék káposzta és végül az egészet betakarjuk a megmaradt tejföllel.
  9. Megsütjük (pirulni kezd a teteje). És kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon finom a rakott kelkáposzta új kelkáposztából is. Persze kalóriadúsan is meg lehet csinálni. Sertéslapockából, zsíros tejföllel kell elkészíteni a rakottast!

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...