r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta Gonoszka konyhájából

Gonoszka1
Rakott kelkáposzta Gonoszka konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1053
Kalória
53.7g
Fehérje
68.1g
Szénhidrátok
62.4g
Zsír
409.1g
Víz
471.9g
Koleszterin
6g
Rost
9.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4214 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1649.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    409.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 1053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.7 g

Zsír

  • Összesen
    249.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6596.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2880 mg
  • Nátrium
    1945 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1636.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1410 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    385 micro
  • K vitamin:
    342 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1155 micro
  • Kolin:
    1519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3055 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1459 micro
Összesen 4214 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, torzsáját kivágjuk. Annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főzni. Forrástól számítva 2-3 percet főzzük, majd leöntjük róla a vizet.
  2. A húst ledaráljuk, a rizst megmossuk, és megfőzzük. Ha megfőtt a rizs, hideg vízzel leöblítjük.
  3. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, és apróra vágjuk.
  4. A darált húshoz adjuk a főtt rizst, az aprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk majorannával. Alaposan összekeverjük.
  5. A megfőtt tojásokat megpucoljuk, és karikára vágjuk.
  6. Egy tűzálló tálat kikenünk 1 ek olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. A kelkáposzta levelek felét elrendezzük a tálban. Erre simítjuk a húsos-rizses tölteléket. A tejfölt enyhén megsózzuk, és afele tejföllel megkenjük a húsos-rizses töltelék tetejét, majd elrendezzük rajta a tojáskarikákat. Erre tesszük a kelkáposzta levelek másik felét. Erre kenjük a maradék tejfölt. A bacon szalonna csíkokat 2-3 részre vágjuk, és elosztjuk a rakott kelkáposztánk tetején.
  7. Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb.45 percig sütjük.
  8. Forrón tálaljuk ezt a finom, egyszerűen elkészíthető ételt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Ez a recept is egy régi családi recept. Gyerekkoromban Nagyikám és Édesanyám is készítette nekünk sokszor. Már én is sokszor elkészítettem, és ma is ez volt az ebéd.

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...