
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Zöldséges réteghez
Húsos réteghez
-
200 g sűrített paradicsom
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
3 tk só
-
1 tk fekete bors
-
4 db babérlevél
-
3 db szegfűszeg
-
2 teáskanál oregánó
-
0.5 dl víz
Szószhoz
-
5 dl tej
-
3 ek vaj
-
2 púpozott ek finomliszt
779
Kalória
56.6g
Fehérje
47.5g
Szénhidrát
41.6g
Zsír
783.7g
Víz
160.2g
Koleszterin
11.7g
Élelmi rost
18.1g
Cukor
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Zöldséges réteghez
Húsos réteghez
-
150g darált marhahús213 kcal
-
41 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
5g só0 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
13g víz0 kcal
Szószhoz
-
125g tej70 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
38g sajt132 kcal
Összesen
779
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Zöldséges réteghez
Húsos réteghez
-
600g darált marhahús852 kcal
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
21g só0 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
50g víz0 kcal
Szószhoz
-
500g tej280 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összesen
3121
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Zöldséges réteghez
Húsos réteghez
-
13.8g darált marhahús20 kcal
-
4.6g sűrített paradicsom4 kcal
-
4.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
9 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1.2g víz0 kcal
Szószhoz
-
11.5g tej6 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
3.5g sajt12 kcal
Összesen
72
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.6 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3926.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 540 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 678 mg
-
Nátrium 2495 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 47.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 783.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 407 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 1493 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 3584 micro
Összesen
779
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 226.5 g
Zsír
-
Összesen 166.4 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 641 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15705.8 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 2159 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 519 mg
-
Foszfor 2713 mg
-
Nátrium 9981 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrát
-
Összesen 189.9 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 47 mg
Víz
-
Összesen 3134.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1254 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 824 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1629 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 679 micro
-
Kolin: 821 mg
-
Retinol - A vitamin: 751 micro
-
α-karotin 112 micro
-
β-karotin 5970 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 57528 micro
-
Lut-zea 14335 micro
Összesen
3121
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1326 micro
-
Lut-zea 330 micro
Összesen
72
kcal
Elkészítés
Zöldséges réteghez
- A zöldség előkészítése: A kelbimbót előkészítjük, megmossuk, lecsepegtetjük, a nagyobbakat félbevágjuk, majd forró vízben kb. 8-10 perc alatt puhára főzzük. (Párolóedényben is megcsinálhatjuk.)
- A húsos réteg elkészítése: A vöröshagymát felkockázzuk, sózzuk,az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, majd a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és egy pici vizet, ismét lepirítjuk. (Vigyázzunk, mert könnyen leég.) Tipp: nem árt sütés előtt kiszedegetni a babérleveleket (a szegfűszeget nem találtam, de nekünk még nem sikerült ráharapnunk). Aki tart ettől, használjon őröltet.
- A szósz elkészítése: A vajat megolvasztjuk egy fazékban, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük.
- Levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a tejet. (Aki biztosra akar menni, forralja fel a tejet előbb. Minél kisebb a hőkülönbség, annál biztosabb, hogy nem fog becsomósodni a szósz.)
- Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, kb. 5 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
- Levesszük a tűzről, és apránként hozzáadjuk a reszelt sajtot. (Azért apránként, hogy ne hűtse le nagyon a szószt.)
- Sütés: A kelbimbó felét tűzálló tálba tesszük, erre kerül a húsos réteg, most jön a kelbimbó másik fele, és végül a szósz.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 25 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
Az egész alapja ez a fantasztikus muszaka recept, köszönet érte Écinek ezúton is! Pici változtatással és kelbimbóval készítettem el, fenomenális lett.