r
Nosalty Logó

Rakott kelbimbó ahogy szépróza készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Rakott kelbimbó ahogy szépróza készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldséges réteghez

Húsos réteghez

Szószhoz

Összesen 779 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldséges réteghez

Húsos réteghez

Szószhoz

Összesen 3121 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldséges réteghez

Húsos réteghez

Szószhoz

Összesen 72 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3926.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    2495 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1493 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    3584 micro
Összesen 779 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.5 g

Zsír

  • Összesen
    166.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15705.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    2159 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    2713 mg
  • Nátrium
    9981 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    3134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1254 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    824 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1629 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    679 micro
  • Kolin:
    821 mg
  • Retinol - A vitamin:
    751 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    5970 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    14335 micro
Összesen 3121 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1326 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

Zöldséges réteghez

Húsos réteghez

Szószhoz

Elkészítés

Zöldséges réteghez

  1. A zöldség előkészítése: A kelbimbót előkészítjük, megmossuk, lecsepegtetjük, a nagyobbakat félbevágjuk, majd forró vízben kb. 8-10 perc alatt puhára főzzük. (Párolóedényben is megcsinálhatjuk.)
  2. A húsos réteg elkészítése: A vöröshagymát felkockázzuk, sózzuk,az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, majd a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Lepirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és egy pici vizet, ismét lepirítjuk. (Vigyázzunk, mert könnyen leég.) Tipp: nem árt sütés előtt kiszedegetni a babérleveleket (a szegfűszeget nem találtam, de nekünk még nem sikerült ráharapnunk). Aki tart ettől, használjon őröltet.
  4. A szósz elkészítése: A vajat megolvasztjuk egy fazékban, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük.
  5. Levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a tejet. (Aki biztosra akar menni, forralja fel a tejet előbb. Minél kisebb a hőkülönbség, annál biztosabb, hogy nem fog becsomósodni a szósz.)
  6. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, kb. 5 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
  7. Levesszük a tűzről, és apránként hozzáadjuk a reszelt sajtot. (Azért apránként, hogy ne hűtse le nagyon a szószt.)
  8. Sütés: A kelbimbó felét tűzálló tálba tesszük, erre kerül a húsos réteg, most jön a kelbimbó másik fele, és végül a szósz.
  9. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8291
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.

Ajánló

Ki lehet próbálni úgy is, hogy egy réteg rizst is teszünk a húsos réteg fölé, vagy az alsó réteget főtt krumplival rakjuk le. A variációk száma végtelen, kizárólag a gyorsaság miatt döntöttem emellett az egyszerű változat mellett. Így is termelt elég mosogatnivalót. Ha még ennyi időd sincs, ha túl sok a hozzávaló, vagy drágállsz valamit, de ha csak adnál esélyt egy jóval egyszerűbb rakott kelbimbó receptnek, akkor ajánlom figyelmedbe egy korábbi "gasztro ámokfutásom", nem állítom, hogy van ilyen jó, de hát ízlések és pofonok.:-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott kelbimbó ahogy szépróza készíti
szépróza 96 recept

Az egész alapja ez a fantasztikus muszaka recept, köszönet érte Écinek ezúton is! Pici változtatással és kelbimbóval készítettem el, fenomenális lett. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Többször csináltam már,karfiollal,zöldbabbal is,isteni finom.A fahéjtól tényleg nem kell félni!!!Köszi a receptet!

szépróza

örülök, hogy ízlett :-) ne felejtsd el kipróbálni az eredetijét, a muszakát - nem bánod meg, garantálom ;-)

Törölt felhasználó

Szia! Én ma próbáltam ki el?ször. Ez valami isteni finom lett. Most el?ször f?szereztem húsos ételt fahéjjal. Ezek után muszakát is ki kell próbálnom. Le a kalappal! Köszönöm a receptet...

szépróza

örülök, hogy ízlett - el?ször én is furcsálltam a fahéjat, de mit ér a f?z?cskézés kísérletezés nélkül? :)

Hozzávalók

Zöldséges réteghez

Húsos réteghez

Szószhoz

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!