r
Nosalty Logó

Rakott kelbimbó ahogy szépróza készíti

szépróza
Rakott kelbimbó ahogy szépróza készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Zöldséges réteghez

Húsos réteghez

Szószhoz

779
Kalória
56.6g
Fehérje
47.5g
Szénhidrát
41.6g
Zsír
783.7g
Víz
160.2g
Koleszterin
11.7g
Élelmi rost
18.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldséges réteghez

Húsos réteghez

Szószhoz

Összesen 779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldséges réteghez

Húsos réteghez

Szószhoz

Összesen 3121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldséges réteghez

Húsos réteghez

Szószhoz

Összesen 72 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3926.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    2495 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    783.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1493 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    3584 micro
Összesen 779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.5 g

Zsír

  • Összesen
    166.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15705.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    2159 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    2713 mg
  • Nátrium
    9981 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    189.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    3134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1254 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    824 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1629 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    679 micro
  • Kolin:
    821 mg
  • Retinol - A vitamin:
    751 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    5970 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    14335 micro
Összesen 3121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1326 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

Zöldséges réteghez

  1. A zöldség előkészítése: A kelbimbót előkészítjük, megmossuk, lecsepegtetjük, a nagyobbakat félbevágjuk, majd forró vízben kb. 8-10 perc alatt puhára főzzük. (Párolóedényben is megcsinálhatjuk.)
  2. A húsos réteg elkészítése: A vöröshagymát felkockázzuk, sózzuk,az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, majd a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Lepirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és egy pici vizet, ismét lepirítjuk. (Vigyázzunk, mert könnyen leég.) Tipp: nem árt sütés előtt kiszedegetni a babérleveleket (a szegfűszeget nem találtam, de nekünk még nem sikerült ráharapnunk). Aki tart ettől, használjon őröltet.
  4. A szósz elkészítése: A vajat megolvasztjuk egy fazékban, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük.
  5. Levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a tejet. (Aki biztosra akar menni, forralja fel a tejet előbb. Minél kisebb a hőkülönbség, annál biztosabb, hogy nem fog becsomósodni a szósz.)
  6. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, kb. 5 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
  7. Levesszük a tűzről, és apránként hozzáadjuk a reszelt sajtot. (Azért apránként, hogy ne hűtse le nagyon a szószt.)
  8. Sütés: A kelbimbó felét tűzálló tálba tesszük, erre kerül a húsos réteg, most jön a kelbimbó másik fele, és végül a szósz.
  9. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az egész alapja ez a fantasztikus muszaka recept, köszönet érte Écinek ezúton is! Pici változtatással és kelbimbóval készítettem el, fenomenális lett. 

További receptek

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.