r
Nosalty Logó

Rakott vegyes zöldség

NS
Rakott vegyes zöldség
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rakott zöldséghez

A besamelmártáshoz

A tetejére

694
Kalória
39.6g
Fehérje
44.4g
Szénhidrátok
38g
Zsír
275.2g
Víz
306.8g
Koleszterin
10.2g
Rost
5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rakott zöldséghez

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rakott zöldséghez

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 1388 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rakott zöldséghez

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2353.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    950 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4706.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    2520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    550.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1901 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 1388 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A rakott zöldséghez

  1. Sós vízben megfőzzük a mirelit zöldséget, de vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, mert még a sütőben is párolódni fog. Ezzel egyidőben a tojásokat is feltesszük egy másik lábosba, és kemény tojássá főzük kb 10-15 perc alatt.
  2. Amíg készül a zöldség és a tojás kockázzuk fel a tarját, és reszeljük le a sajtot.
  3. Kivajazunk egy kb 20 cm átmérőjű 7 cm magas, kerek jénai tálat.
  4. A kész zöldséget leszűrjük, a tojásokat megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  5. A jénai aljára rakjuk a zöldségek felét, arra a tarját, majd a tojásokat, és végül a zöldségek másik felét.
  6. A besamelhez felolvasztjuk a vajat, belerakjuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a tejet, kézi habverő segítségével simára és sűrűre főzzük, és ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
  7. Ráöntjük a zöldségek tetejére, rászórjuk a reszelt sajtot.
  8. Gázon a legmagasabb fokozatra betesszük, kb 20-25 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük a sajtot a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x7

Mit tesz az emberlánya, ha kinyítja a hűtőt, belekiállt és a visszhang azt válaszolja: ideje elmenni bevásárolni? Daccból is abból főz, amit talál. Az én hűtőmben árválkodott 2 db tojás, egy kis maradék tarja és sajt, a mélyhűtőmben pedig fél csomag zöldségkeverék. Kicsit úgy éreztem magam, mint Buday Péter, akinek csupán néhány alapanyag állt rendelkezésre, és úgy kellett éttermi minőségű ételeket készíteni még anno Stahl Judit műsorában. Ha étterembe nem is felelne meg ez a rakott zöldség, de például barátaimnak nyugodt szívvel kínáltam volna. A füstölt tarja, ropogós sajt és a szerecsendiós besamell jó triónak bizonyult.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...