Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott vegyes zöldség

Rakott vegyes zöldség
Rakott vegyes zöldség
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mit tesz az emberlánya, ha kinyítja a hűtőt, belekiállt és a visszhang azt válaszolja: ideje elmenni bevásárolni? Daccból is abból főz, amit talál. Az én hűtőmben árválkodott 2 db tojás, egy kis maradék tarja és sajt, a mélyhűtőmben pedig fél csomag zöldségkeverék.

Kicsit úgy éreztem magam, mint Buday Péter, akinek csupán néhány alapanyag állt rendelkezésre, és úgy kellett éttermi minőségű ételeket készíteni még anno Stahl Judit műsorában. Ha étterembe nem is felelne meg ez a rakott zöldség, de például barátaimnak nyugodt szívvel kínáltam volna. A füstölt tarja, ropogós sajt és a szerecsendiós besamell jó triónak bizonyult.

hozzávalók / 2 adag

A rakott zöldséghez

A besamelmártáshoz

A tetejére

  • 10 dkg sajt (reszelt)

ajánlat

Variáljunk bátran! Bármilyen maradék felvágottból, mirelit zöldségből, sajtból stb meg lehet csinálni. Például ha lett volna tejfölöm, abba ütöm bele a tojásokat és öntöm nyakon a zöldséget. Úgy még gyorsabb és egyszerűbb lett volna!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a mirelit zöldséget, de vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, mert még a sütőben is párolódni fog. Ezzel egyidőben a tojásokat is feltesszük egy másik lábosba, és kemény tojássá főzük kb 10-15 perc alatt.
  2. Amíg készül a zöldség és a tojás kockázzuk fel a tarját, és reszeljük le a sajtot.
  3. Kivajazunk egy kb 20 cm átmérőjű 7 cm magas, kerek jénai tálat.
  4. A kész zöldséget leszűrjük, a tojásokat megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  5. A jénai aljára rakjuk a zöldségek felét, arra a tarját, majd a tojásokat, és végül a zöldségek másik felét.
  6. A besamelhez felolvasztjuk a vajat, belerakjuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a tejet, kézi habverő segítségével simára és sűrűre főzzük, és ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
  7. Ráöntjük a zöldségek tetejére, rászórjuk a reszelt sajtot.
  8. Gázon a legmagasabb fokozatra betesszük, kb 20-25 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük a sajtot a tetején.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 20x7 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 091
elküldve: 11
receptkönyvben: 186
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Makka

Mióta szakács: 2011.09.11.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt tarjás vegyes zöldség sütőben sütve, tarjás-sajtos zöldségköret besamel mártásban, szerecsendiós-sajtos besamelben sült zöldségkeverék füstölt tarjával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

674
zöldségkeverék 50 dkg
füstölt-főtt tarja 10 dkg
főtt tojás 2 db
0 ízlés szerint
vaj 2 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tej 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg