Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás rakott csicsóka

Medvehagymás rakott csicsóka
Medvehagymás rakott csicsóka
90 perc / előkészület: 40 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam egy kis csicsókát, meg ha már a medvehagymának szezonja van, gondoltam, összeütök belőlük egy jó kis rakottast.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a csicsókát, megmossuk a csirkemellet, és mindkettőt kockára vágjuk, a medvehagymát felaprítjuk, a sajtokat lereszeljük.
  2. Serpenyőben felhevítjük a vajat, beletesszük a csirkemellet, sózzuk-borsozzuk, és erős tűzön, pár perc alatt aranysárgára sütjük.
  3. Egy nagyobb tálba beletesszük a csicsókát, a felaprított medvehagymát, a csirkemellet, a reszelt sajtokat, ráöntjük a tejszínt és a tejfölt, sózzuk-borsozzuk, és jól összekeverjük az egészet.
  4. Tepsibe öntjük, alufóliával lefedjük, a tetejét megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve megpirítjuk a tetejét 220 fokon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 045
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tremorsz

Mióta szakács: 2015.07.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott csicsóka, tavaszi egytál

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

864
csicsóka 1 kg
csirkemell filé 50 dkg
medvehagyma 1 csokor
füstölt sajt 15 dkg
trappista sajt 15 dkg
főzőtejszín 400 ml
tejföl 200 ml
teavaj 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint