Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol 9. - pikáns

Rakott karfiol 9. - pikáns
Rakott karfiol 9. - pikáns
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs hozzá történetem. Imádom ezt az ételt, rendszeresen feltűnik az asztalunkon, például most.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, pici olajon megfonnyasztjuk.
  2. Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, piros aranyat, felöntjük vízzel, épp hogy ellepje, és készre főzzük.
  3. Közben a rizst megpároljuk kétszeres mennyiségű vízzel, pici sóval, és sós vízben megfőzzük a szétszedett karfiolt is.
  4. Ha elkészült a hús, egy tálban egymásra rétegezzük, előbb a hús, majd a rizs, ezt meglocsoljuk szafttal, erre jön a rózsáira szedett karfiol.
  5. Két réteget készítünk, a tetejét leöntjük a reszelt sajttal elkevert tejföllel, és sütőben aranyszínűre pirítjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 23 652
elküldve: 6
receptkönyvben: 392
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csőben sült karfiol, húsos karfiol, rizses karfiol, rakott karfiol mustárral és tejföllel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pamelie
pamelie / pamelie Thu, 2011-04-28 10:46

Kedves Éva!

Mivel ez az egyik családi kedvenc, nem aprózzuk el a mennyiségeket sem:) 4dl-es bögrében mérem a rizst, ehhez mérten karfiolból is a legnagyobbat (vagy két kicsit) választom.
Remélem ízleni fog nektek is!
Üdvözlettel:
Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-04-28 09:07

Kedves pamelie!

Mi is nagyon szeretjük, van egy bevált mód, ahogy nagyon sikeres, de szoktam variálni, amit másoktól hallok, látok.
Nagyon tetszik a Te verziód, szeretném elkészíteni.
Megírnád, kérlek szépen, hogy mennyi az a bögre rizs? Te mennyit használsz?:-))
Köszönöm szépen, előre is:-))))
Szép napot!
Éva-Anyóca

855
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
karfiol 1 nagy fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 kávéskanál
mustár 1 kk
tejföl 450 g
sajt 20 dkg
rizs 1 bögre
napraforgó olaj 1 ek