r
Nosalty Logó

Rakott karfiol 4. - sajtszósszal

Fahéj
Rakott karfiol 4. - sajtszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

524
Kalória
34.6g
Fehérje
35.2g
Szénhidrát
26g
Zsír
165.9g
Víz
99.3g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2093 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1927 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7708 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1057 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    4723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    663.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    814 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2554 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2510 micro
Összesen 2093 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobbakat félbevágjuk, majd sós vízben megfőzzük és lecsepegtetjük.
  2. A rizst hideg vízbe tesszük és a 2 leveskockával megfőzzük, jól lecsepegtetjük.
  3. A húst kisebb csíkokra vágjuk és a forró olajon fehéredésig sütjük. Ekkor sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és készre pirítjuk. A végén belekeverjük a petrezselyemzöldet.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleterítjük a karfiol 2/3-át.
  5. A húst a rizzsel összevegyítjük, és az egészet egyenletesen eloszlatjuk a karfiol tetején.
  6. A margarinból, a lisztből és a tejből besamelmártást készítünk, felolvasztjuk benne az apró darabokra tördelt vagy reszelt sajtot, adunk hozzá egy kis őrölt köményt, és, ha kell, sózzuk.
  7. A mártást a húsos-rizses keverékre öntjük, és a maradék karfiolrózsákat a tetejébe nyomkodjuk.
  8. Előmelegített sütőben sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Már napok óta prézlis karfiol ehetnék vagyok. Erre egyik nap a tv-ben látom, hogy valami ehhez hasonló karfiolos ételt készítenek. Több se kellett, emlékezetből én is nekiálltam. Egy kissé ugyan elkanyarodtam az eredeti elképzelésemtől - mert hol van ez már a prézlis karfioltól -, de nem bántam meg, mert igazán jóra sikeredett.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek