Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol 4. - sajtszósszal

Rakott karfiol 4. - sajtszósszal
Rakott karfiol 4. - sajtszósszal
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már napok óta prézlis karfiol ehetnék vagyok. Erre egyik nap a tv-ben látom, hogy valami ehhez hasonló karfiolos ételt készítenek. Több se kellett, emlékezetből én is nekiálltam. Egy kissé ugyan elkanyarodtam az eredeti elképzelésemtől - mert hol van ez már a prézlis karfioltól -, de nem bántam meg, mert igazán jóra sikeredett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én kéksajtot tettem bele, viszont annak nem mindenki szereti az ízét, de szerintem bármilyen sajttal is ugyanolyan finomra elkészíthető. Azt hiszem, én füstölt sajttal is ki fogom próbálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobbakat félbevágjuk, majd sós vízben megfőzzük és lecsepegtetjük.
  2. A rizst hideg vízbe tesszük és a 2 leveskockával megfőzzük, jól lecsepegtetjük.
  3. A húst kisebb csíkokra vágjuk és a forró olajon fehéredésig sütjük. Ekkor sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és készre pirítjuk. A végén belekeverjük a petrezselyemzöldet.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleterítjük a karfiol 2/3-át.
  5. A húst a rizzsel összevegyítjük, és az egészet egyenletesen eloszlatjuk a karfiol tetején.
  6. A margarinból, a lisztből és a tejből besamelmártást készítünk, felolvasztjuk benne az apró darabokra tördelt vagy reszelt sajtot, adunk hozzá egy kis őrölt köményt, és, ha kell, sózzuk.
  7. A mártást a húsos-rizses keverékre öntjük, és a maradék karfiolrózsákat a tetejébe nyomkodjuk.
  8. Előmelegített sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 302
elküldve: 5
receptkönyvben: 440
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkehúsos rakott karfiol kéksajtszósszal, sajtos rakott karfiol csirkehússal, sajtos-csirkés rakott karfiol, kéksajtos rakott karfiol

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

delenser
delenser Tue, 2012-12-18 10:34

Kedves Fahéj! Köszönöm a válaszodat. Megcsináltam! Isteni!! Olyan, mint amire gyermekkoromból emlékeztem! Nagyon szépen köszönöm és kellemes ünnepeket kívánok! Delenser

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-12-18 13:21

Szia Delenser!
Örülök, hogy sikerült, és ráadásul úgy, mint gyerekkorodban.
Én is boldog karácsonyt kívánok! Fahéj

delenser
delenser Tue, 2012-12-11 01:52

Kedves Fahéj! Én borzasztóan kíváncsi lennék a prézlis karfiolodra! Utoljára gyermekkoromban ettem, a nagyi csinálta, de nem tudom hogyan kell, sajnos a családban senki nem emlékszik rá. Nagyon örülnék, ha megosztanád a receptjét. Köszönettel Delenser.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-12-11 14:21

Kedves Delenser!
Először is köszönöm a bizalmadat. :) Tulajdonképpen csak annyi, hogy megfőzzük a karfiolt sós vízben, aztán beleforgatjuk megpirított prézlibe, leöntjük tejföllel, és sütőben megpirítjuk a tetejét. Ez a legegyszerűbb változat. A tejfölbe lehet egy tojást is keverni, meg pici sót, borsot. De ha készítek legközelebb, felteszem a receptjét. Most sajnos, fénykép híján nem tudom ezt megtenni.
Üdv: Fahéj

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2012-09-24 11:12

Kedves Éva!
Rakott karfiol recit kerestem és felfedeztem a tiédet! Nagyon tetszik és mivel nem akartam darált húsból készíteni, jó ötlet a csíkozott csirkemell. Tudod nálunk nagy kedvenc a csirkemell, +sajtszósz, petrezselyem, füstölt sajt... hmm Holnap ez lesz az ebéd! :)))
Puszi, Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-09-24 12:55

Kedves Edit!
Remélem, ízleni fog. Van fenn egy baconös rakott karfiolom is, az is finom ám. :)
Szép hetet kívánok: Éva

deakvirag
Virág22 / deakvirag Sun, 2012-02-12 14:22

Ebédre csináltam ma,nagyon fincsi lett. Én maradék csirkemell pörköltöt tettem bele.És a mártás helyett csak olvasztott sajt és vaj illetve tejföl keverékét csináltam. Úgy is nagyon finom :-)
Köszi a receptet!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-02-12 16:27

Azt el tudom képzelni, hogy úgy is finom lett, csupa finom hozzávalóból rossz nem is sülhet ki. :)
Üdv: Fahéj

torpi
torpi Mon, 2010-09-27 03:42

Ez egy igen finom etel, en szoktam a tetejere 1 kanal tejfol, 1 tojas es egy felmarek nagyon finomra reszelt sajt kevereket, reteget kepez rajta.Udv.Valeria

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2010-09-27 10:25

Hát hogy az el nem rontja, az biztos! Na majd legközelebb kipróbálom. Üdv: Fahéj

518
karfiol 1 közepes fej
csirkemell filé 40 dkg
rizs 0.5 bögre
leveskocka 2 db
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 2 ek
kéksajt 10 dkg
margarin 3 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
tej 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek