Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol 6. - szerecsendiós sajtmártással

Rakott karfiol 6. - szerecsendiós sajtmártással
Rakott karfiol 6. - szerecsendiós sajtmártással
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Cordon Bleu – Főzőiskola ínyenceknek – Zöldségek című könyvben akadtam a sajtos karfiolra. Ez egy sajtos krémben sült karfiol, amely előételnek vagy könnyű főételnek nagyszerű, de én valamivel tartalmasabbat szerettem volna. Így született meg a rakott karfiol.

 

hozzávalók / 4 adag

A karfiolhoz

A sajtmártáshoz

ajánlat

Ha nincs elegendő időnk a, a mártást helyettesíthetjük sóval, borssal és egy kis fokhagymával ízesített tejföllel.

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, enyhén sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük.
  2. A rizst sós vízben megfőzzük.
  3. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, és folyamatos keverés mellett megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszorjuk pirospaprikával. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a rizst.
  4. A mártáshoz a lisztet vajon megpirítjuk, majd felengedjük a hideg tejjel, és folyamatos keverés mellett mártássá főzzük.
  5. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és a tejszínnel összekavarjuk.
  6. A tűzről lehúzzuk, és hozzákeverünk 100 g sajtot és a tojássárgákat. Meg-megkeverve, nehogy megbőrösödjön, kihűtjük.
  7. A karfiol felét egy vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba rakjuk, erre egy réteg rizses hús kerül, melyet meglocsoljuk a mártás felével, majd megint karfiol, rizses hús és mártás.
  8. A maradék sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk, és készre sütjük.


  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 925
elküldve: 4
receptkönyvben: 250
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott karfiol sajtmártásban sütve, sajtmártásban sült karfiolrózsák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

753
karfiol 750 g
darált sertéshús 500 g
rizs 100 g
vöröshagyma 1 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vaj 1 ek
vaj 30 g
finomliszt 30 g
tej 500 ml
szerecsendió 1 csipet
főzőtejszín 100 ml
sajt 150 g
tojássárgája 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint