Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol paradicsomosan

Rakott karfiol paradicsomosan
Rakott karfiol paradicsomosan
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a rakott karfiolt, a párom sajnos nem igazán kedveli. Mégpedig a rizs a problémája, mert arról az a véleménye, hogy arra való, hogy az esküvőkön legyen mit szórni. Ezért kellett az egyik kedvenc ételemet kevés rizzsel készíteni. Ebben a variációban inkább a hús és a karfiol, ami dominál, így már neki is ízlik!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha valaki pikánsabbá szeretné tenni, a tejföl tetejére szórhat egy kis füstölt sajtot, ami a sütés közben rápirul, de szerintem sajt nélkül is remek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kicsi és egy nagy edényben vizet forralunk, amikor felforrt, megsózzuk.
  2. A kicsi edényben megfőzzük a zacskós rizst.
  3. Rózsákra szedjük a karfiolt, megmossuk, és a nagyobb edényben 2 gerezd fokhagymával puhára főzzük.
  4. A hagymát apró kockára vágjuk, és az olajon a babérlevéllel megpirítjuk.
  5. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk, és a már megpirult hagymára öntjük. 4-5 percig főzzük, közben kevergetjük. (Ha paradicsompürét használunk, akkor a hagymára előbb a hús kerül rá, és a paradicsompürét csak a fűszerekkel együtt öntjük rá.)
  6. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetés közben addig pirítjuk, ameddig a hús szépen kifehéredik.
  7. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, jól elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. A fokhagymát felkarikázzuk, és szintén a húshoz tesszük. A húst kb. fél óra alatt puhára főzzük. Ha a szaft elfő, felöntjük egy kevés vízzel.
  8. A puha karfiolrózsákat kisebb darabokra aprítjuk, és kb. a mennyiség 1/3-át a jénai aljára öntjük, majd sózzuk.
  9. Amikor a hús puha, a rizst a húshoz adjuk, és jól elkeverjük. Kivesszük a babérlevelet, majd a rizses darált húst a karfiolra öntjük.
  10. A tetején a maradék karfiolt szépen elrendezzük, majd a tejfölt kicsit megsózzuk, és a karfiol tetején elosztjuk.
  11. Az egészet a sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 086
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott karfiol paradicsommal, paradicsomos rakott karfiol, rakott karfiol

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

583
karfiol 1 közepes db
gyors rizs 200 g
darált sertéshús 0.5 kg
tejföl 175 g
paradicsom 2 nagy db
1 kávéskanál
bors 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
babérlevél 1 db
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
bazsalikom 1 tk
oregánó 1 tk
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd